Kdo ima rad mafine? In čokolado? Morda je bolje če vprašam, kdo nima rad mafinov in čokolade:). Še eden v nizu odličnih in enostavnih receptov, ki ga lahko pripravi vsak. Proteinski mafin z veganskimi čkoladnimi beljakovinami.
Sestavine:
- 250 g rastlinskih proteinov V-pro, okus čokolada
- 150 g eritritola
- 1 vrečka pecilnega praha
- 2 jajci pašne reje
- 2dl rastlinskega mleka
Postopek:
Vzamemo dve posodi in ločimo rumenjake od beljakov. Iz beljakov stepemo sneg. V posodo z rumenjaki dodamo sladkor in premešamo. Dodamo rastlinske proteine, ki vključujejo vrečko pecilnega praška ter zmešamo. Dobimo suho maso, ki ji prilijemo mleko in mešamo toliko časa, da dobimo gladko maso. Dodamo stepen sneg, ki smo ga pripravili na začetku. Maso vlijemo v pekač za mafine, ki naj ne sega čez rob in pečemo 20 do 25 minut na 180 stopinjah.
Po želji lahko dodamo tudi kakšen nadev.
Dober tek,
Ema
Ema se rada ukvarja z raznimi športi ter preživlja čas v naravi.Predvsem pa jo navdušuje poznavanje prehrane in svetovanje glede nje, ter iskanje alternativnih receptov za ljudi z določenimi prehranskimi omejitvami.
Če želiš prejeti svojo BREZPLAČNO KNJIGO RECEPTOV, nam preko spodnjega obrazca posreduj svoje podatke.