Pečene ovsene borovničke (6 košaric)

pečene ovsene borovničke

Pečene ovsene borovničke so odličen obrok tudi za pred treningom. Pravzaprav gre za ovsene kolačke z borovnicami, ki vsebujejo rastlinske beljakovine brez soje in so popolnoma brez umetnih arom.

Sestavine:

(za 6 košaric)

Postopek:

Polovico (100g) ovsenih kosmičev zmeljemo v moko. Dobljeno ovseno moko stresemo v večjo posodo, dodamo še preostale ovsene kosmiče, Reflex proteine 100% rastlinskega izvora (odličnega okusa, teksture in sestave kar je za veganske proteine redko), pecilni prašek, 1 naribano jabolko in skodelico borovnic. Vse sestavine med seboj dobro premešamo. Prelijemo z 0,5l sveže mineralne vode. Po potrebni dodamo še več mineralne vode – dokler ne dobimo srednje goste teksture ovsene zmesi. Silikonske modelčke košaric namažemo s kokosovim oljem ali uporabimo nekalorični Pam spray. Z žlico enakomerno napolnimo košarice s pripravljeno maso. Košarice pečemo pribl. 30 min na 180 stopinj celzija. 

Po želji lahko dodamo tudi kakšne oreščke, npr. mandlje. * za še bolj sočne košarice, naribajte kakšno dodatno jabolko. * količine sestavin lahko prilagajate vašim potrebam. Pomembno je, da dobite zmes podobno ovseni kaši. 

Pečene ovsene borovničke

Dober tek,

Lana

Lana je za pripravo pečenih ovsenih borovničk uporabila 100% rastlinske beljakovine Reflex (odličnega okusa, teksture in sestave kar je za veganske proteine redko), ki NISO mlečnega izvora. Prav tako NE vsebujejo soje, temveč so pridobljeni iz rjavega riža, bio buč in graha. Dodane imajo tudi prebavne encime in dobre bakterije, so brez umetnih okusov in primerni tako za vegane kot tudi vegetarijance.

diabfit lana

Recept je pripravila Lana Matjašič. Svojo strast do pečenja in kuhanja razkriva pod profilom Diabfit Lana. Diabfit Lana zato, ker je diabetik in kljub temu živi fit življenje. Z sladkorno boleznijo tipa 1 se uspešno spopada že 21 let in ji daje navdih, da bolezen povezuje z zdravim načinom prehranjevanja in gibanja. Obožuje šport, fitnes in gibanje na splošno. Želi živeti kar se da fit “sladkorno” življenje, zato ustvarja sladkorju prijazne recepte, se ukvarja s fitnesom in raziskuje vse o bolezni. Z veseljem deli recepte in nasvete o sladkorni bolezni, za katere upa, da vam bodo v pomoč in veselje.

Če želiš prejeti svojo BREZPLAČNO KNJIGO RECEPTOV, nam preko spodnjega obrazca posreduj svoje podatke.

Morda te zanima tudi