Fit tunina pica

Pica

Verjetno najbolj priljubljena italijanska jed, ki so si jo prvič privoščili okrog leta 1750.

Sestavine:

Za testo:

100g pirine moke

100g skyra

1 jajce

Pol žličke pecilnega praška

Ščep himalajske soli

Za nadev:

Konzerva tune v lastnem soku

Začimbe (Himalajska sol, origano)

paradižnikova mezga

lahek sir

zelenjava (čebula, paradižnik…)

Postopek priprave:

V posodi zmešamo pirino moko, skyr, pecilni prašek in jajco. Testo dobro pregnetemo in razporedimo po pekaču ter po celotni površini posolimo. Pečemo 10 minut na 180 stopinj Celzija. Ta čas si pripravimo sestavine s katerimo bomo obložili pico (tuna, sir, zelenjava). Ko je testo rahlo zapečeno, ga premažemo s paradižnikovo mezgo in obložimo s tuno, sirom, zelenjavo ter posujemo s poljubnimi začimbam. Dobro se poda himalajska sol in origano. Pečemo še približno 15 minut na 180 – 200 stopinj Celzija.

Dober tek!

Nives

Proteinski cheesecake 2

Recept je pripravila Nives Jakopič, ambasadorka VITJA.SI, inštruktorica fitnesa, prehranska svetovalka in velika oboževalka zdrave prehrane.

Ne spreglej kategorij z ostalimi koristnimi nasveti in naših objav na socialnih omrežjih:

Vitja Sikošek
Vitja Sikošek
Pri delu me motivirajo rezultati, ter zadovoljstvo ljudi katerim lahko pomagam. Sem strokovnjak za modulacijo BIOSIGNATURE, ki sem jo uspešno zaključil na vseh stopnjah. Študiral sem tudi v ZDA na fakulteti za FUNKCIONALNO MEDICINO. S tem delom se ukvarjam že 25 let in s tem namenom sem tudi naredil blagovno znamko in spletno stran VITJA.SI, ki sta plod mojega dela. Glavna strast mojega dela je prebavni trakt, saj verjamem, da je jedro zdravja in počutja skrito v prebavnem traktu. Od nekdaj sem si želel ljudem pomagati s kvalitetnimi izdelki, ki dosegajo svoj namen, a ker z izdelki na trgu nisem bil zadovoljen, sem razvil svoje Premium izdelke visoke kakovosti. Za več informacij o mojemu delu, klikni tukaj.
Poliquin Performance Specialist
Poliquin Performance Specialist
ICANS

Če želiš prejeti svojo BREZPLAČNO KNJIGO RECEPTOV, nam preko spodnjega obrazca posreduj svoje podatke.

Morda te zanima tudi