
Pica
Verjetno najbolj priljubljena italijanska jed, ki so si jo prvič privoščili okrog leta 1750.
Sestavine:
Za testo:
100g pirine moke
100g skyra
1 jajce
Pol žličke pecilnega praška
Ščep himalajske soli
Za nadev:
Konzerva tune v lastnem soku
Začimbe (Himalajska sol, origano)
paradižnikova mezga
lahek sir
zelenjava (čebula, paradižnik…)
Postopek priprave:
V posodi zmešamo pirino moko, skyr, pecilni prašek in jajco. Testo dobro pregnetemo in razporedimo po pekaču ter po celotni površini posolimo. Pečemo 10 minut na 180 stopinj Celzija. Ta čas si pripravimo sestavine s katerimo bomo obložili pico (tuna, sir, zelenjava). Ko je testo rahlo zapečeno, ga premažemo s paradižnikovo mezgo in obložimo s tuno, sirom, zelenjavo ter posujemo s poljubnimi začimbam. Dobro se poda himalajska sol in origano. Pečemo še približno 15 minut na 180 – 200 stopinj Celzija.
Dober tek!

Recept je pripravila Nives Jakopič, ambasadorka VITJA.SI, inštruktorica fitnesa, prehranska svetovalka in velika oboževalka zdrave prehrane.
Ne spreglej kategorij z ostalimi koristnimi nasveti in naših objav na socialnih omrežjih:
Če želiš prejeti svojo BREZPLAČNO KNJIGO RECEPTOV, nam preko spodnjega obrazca posreduj svoje podatke.