Kokosova tortica s češnjami

Kokosova tortica s češnjami 1

Sestavine:

(za pekač premera 16 cm)

  • 200 ml beljakov
  • 30 g razmaščene kokosove moke (fino mlete)
  • 80 g kokosa (nastrgan kokos)
  • 10 g pecilnega praška
  • Eritritol ali stevija po želji
  • 500 g skyra
  • 50 g vanilijevih beljakovin v prahu – po želji mlečne ali rastlinskega izvora
  • 20 g želatine v prahu
  • 100 g celih češenj
  • 200 g narezanih češenj

Postopek priprave:

Beljake stepemo v sneg.Dodamo 30 g razmaščene fino mlete kokosove moke, 30 g kokosa in 10 g pecilnega praška. Nežno premešamo s kuhalnico (po želji dodamo še 50 g sladila). Tudi mešanici za biskvit lahko po želji dodamo 1 merico vanilijevih ali kokos beljakovin v prahu.Maso vlijemo v namaščen pekač in pečemo 40 min na 160 stopinj celzija.Medtem z električnim mešalnikom stepemo skyr, želatino in beljakovine v prahu. Postavimo v hladilnik, da se krema strdi.Približno 200 g češenj izkoščičimo in narežemo na manjše kose. Na rahlo jih pretlačimo.Ohlajen biskvit prerežemo na pol.Zgornjo stran biskvita namočimo s sokom od narezanih češenj. Lahko premažemo tudi z marmelado. Obložimo s polovico narezanih češenj.Na sloj češenj na debelo namažemo polovico kreme iz skyra.Ponovno nadevamo drugo polovico narezanih češenj.Pokrijemo z drugo polovico biskvita, ki ga po želji na spodnji strani premažemo z marmelado ali sokom iz češenj.Na vrh namažemo drugi polovico kreme iz skyra. Po vrhu potresemo kokos. Dodamo češnje za okras.

Hranilne vrednosti:  1350 cal / 60g maščob / 42 g OH / 150g beljakovinTortica razdeljena na 8 kosov. Vrednosti za 1 kos:  169 / 7,5 / 5,3 / 19

Nasveti: Če želimo pripraviti kompaktno tortico, dodamo nekaj gramov želatine več. Ker vse želatino niso enako kakovostne in nam krema na sobni temperaturi prične razpadati, predlagam, da se tortica pripravi v steklenem pekaču – kot se pripravlja in servira tiramisu. Izbira marmelade je po vašem okusu. Namesto marmelade lahko izkoščičimo več češenj, jih na rahlo pretlačimo in premažemo biskvit. Prav tako namočimo z dobljenim sokom.    
Možnosti zamenjave sestavin: Beljakovine v prahu lahko zamenjamo z aromo vanilije.  Ob menjavi sestavin se spremenijo hranilne vrednosti obroka.  

Dober tek,
Lana
Čokoladni energijski keksi (10 keksov) 2
Recept je pripravila Lana Matjašič. Svojo strast do pečenja in kuhanja razkriva pod profilom Diabfit Lana. Diabfit Lana zato, ker je diabetik in kljub temu živi fit življenje. Z sladkorno boleznijo tipa 1 se uspešno spopada že 21 let in ji daje navdih, da bolezen povezuje z zdravim načinom prehranjevanja in gibanja. Obožuje šport, fitnes in gibanje na splošno. Želi živeti kar se da fit “sladkorno” življenje, zato ustvarja sladkorju prijazne recepte, se ukvarja s fitnesom in raziskuje vse o bolezni. Z veseljem deli recepte in nasvete o sladkorni bolezni, za katere upa, da vam bodo v pomoč in veselje.

Morda te zanima tudi