Sestavine:
(za pekač premera 16 cm)
- 200 ml beljakov
- 30 g kokosove moke
- 80 g kokosa (nastrgan kokos)
- 10 g pecilnega praška
- Eritritol
- 500 g skyra
- 50 g Critical whey beljakovin v prahu – ali Plant based rastlinske beljakovine-okus vanilija
- 20 g želatine v prahu
- 100 g celih češenj
- 200 g narezanih češenj
Postopek priprave:
Beljake stepemo v sneg.Dodamo 30 g razmaščene fino mlete kokosove moke, 30 g kokosa in 10 g pecilnega praška. Nežno premešamo s kuhalnico (po želji dodamo še 50 g sladila). Tudi mešanici za biskvit lahko po želji dodamo 1 merico vanilijevih ali kokos beljakovin v prahu.Maso vlijemo v namaščen pekač in pečemo 40 min na 160 stopinj celzija.Medtem z električnim mešalnikom stepemo skyr, želatino in beljakovine v prahu. Postavimo v hladilnik, da se krema strdi.Približno 200 g češenj izkoščičimo in narežemo na manjše kose. Na rahlo jih pretlačimo.Ohlajen biskvit prerežemo na pol.Zgornjo stran biskvita namočimo s sokom od narezanih češenj. Lahko premažemo tudi z marmelado. Obložimo s polovico narezanih češenj.Na sloj češenj na debelo namažemo polovico kreme iz skyra.Ponovno nadevamo drugo polovico narezanih češenj.Pokrijemo z drugo polovico biskvita, ki ga po želji na spodnji strani premažemo z marmelado ali sokom iz češenj.Na vrh namažemo drugi polovico kreme iz skyra. Po vrhu potresemo kokos. Dodamo češnje za okras.
Hranilne vrednosti: 1350 cal / 60g maščob / 42 g OH / 150g beljakovinTortica razdeljena na 8 kosov. Vrednosti za 1 kos: 169 / 7,5 / 5,3 / 19
Nasveti: Če želimo pripraviti kompaktno tortico, dodamo nekaj gramov želatine več. Ker vse želatino niso enako kakovostne in nam krema na sobni temperaturi prične razpadati, predlagam, da se tortica pripravi v steklenem pekaču – kot se pripravlja in servira tiramisu. Izbira marmelade je po vašem okusu. Namesto marmelade lahko izkoščičimo več češenj, jih na rahlo pretlačimo in premažemo biskvit. Prav tako namočimo z dobljenim sokom. |
Možnosti zamenjave sestavin: Beljakovine v prahu lahko zamenjamo z aromo vanilije. Ob menjavi sestavin se spremenijo hranilne vrednosti obroka. Dober tek, Lana Recept je pripravila Lana Matjašič. Svojo strast do pečenja in kuhanja razkriva pod profilom Diabfit Lana. Diabfit Lana zato, ker je diabetik in kljub temu živi fit življenje. Z sladkorno boleznijo tipa 1 se uspešno spopada že 21 let in ji daje navdih, da bolezen povezuje z zdravim načinom prehranjevanja in gibanja. Obožuje šport, fitnes in gibanje na splošno. Želi živeti kar se da fit “sladkorno” življenje, zato ustvarja sladkorju prijazne recepte, se ukvarja s fitnesom in raziskuje vse o bolezni. Z veseljem deli recepte in nasvete o sladkorni bolezni, za katere upa, da vam bodo v pomoč in veselje. |
Če želiš prejeti svojo BREZPLAČNO KNJIGO RECEPTOV, nam preko spodnjega obrazca posreduj svoje podatke.