
Sestavine:
(za pekač premera 16 cm)
- 200 ml beljakov
- 30 g kokosove moke
- 80 g kokosa (nastrgan kokos)
- 10 g pecilnega praška
- Eritritol
- 500 g skyra
- 50 g Critical whey beljakovin v prahu – ali Plant based rastlinske beljakovine-okus vanilija
- 20 g želatine v prahu
- 100 g celih češenj
- 200 g narezanih češenj
Postopek priprave:
Beljake stepemo v sneg.Dodamo 30 g razmaščene fino mlete kokosove moke, 30 g kokosa in 10 g pecilnega praška. Nežno premešamo s kuhalnico (po želji dodamo še 50 g sladila). Tudi mešanici za biskvit lahko po želji dodamo 1 merico vanilijevih ali kokos beljakovin v prahu.Maso vlijemo v namaščen pekač in pečemo 40 min na 160 stopinj celzija.Medtem z električnim mešalnikom stepemo skyr, želatino in beljakovine v prahu. Postavimo v hladilnik, da se krema strdi.Približno 200 g češenj izkoščičimo in narežemo na manjše kose. Na rahlo jih pretlačimo.Ohlajen biskvit prerežemo na pol.Zgornjo stran biskvita namočimo s sokom od narezanih češenj. Lahko premažemo tudi z marmelado. Obložimo s polovico narezanih češenj.Na sloj češenj na debelo namažemo polovico kreme iz skyra.Ponovno nadevamo drugo polovico narezanih češenj.Pokrijemo z drugo polovico biskvita, ki ga po želji na spodnji strani premažemo z marmelado ali sokom iz češenj.Na vrh namažemo drugi polovico kreme iz skyra. Po vrhu potresemo kokos. Dodamo češnje za okras.
Hranilne vrednosti: 1350 cal / 60g maščob / 42 g OH / 150g beljakovinTortica razdeljena na 8 kosov. Vrednosti za 1 kos: 169 / 7,5 / 5,3 / 19
Nasveti: Če želimo pripraviti kompaktno tortico, dodamo nekaj gramov želatine več. Ker vse želatino niso enako kakovostne in nam krema na sobni temperaturi prične razpadati, predlagam, da se tortica pripravi v steklenem pekaču – kot se pripravlja in servira tiramisu. Izbira marmelade je po vašem okusu. Namesto marmelade lahko izkoščičimo več češenj, jih na rahlo pretlačimo in premažemo biskvit. Prav tako namočimo z dobljenim sokom. |
Možnosti zamenjave sestavin: Beljakovine v prahu lahko zamenjamo z aromo vanilije. Ob menjavi sestavin se spremenijo hranilne vrednosti obroka. Dober tek, Lana ![]() Recept je pripravila Lana Matjašič. Svojo strast do pečenja in kuhanja razkriva pod profilom Diabfit Lana. Diabfit Lana zato, ker je diabetik in kljub temu živi fit življenje. Z sladkorno boleznijo tipa 1 se uspešno spopada že 21 let in ji daje navdih, da bolezen povezuje z zdravim načinom prehranjevanja in gibanja. Obožuje šport, fitnes in gibanje na splošno. Želi živeti kar se da fit “sladkorno” življenje, zato ustvarja sladkorju prijazne recepte, se ukvarja s fitnesom in raziskuje vse o bolezni. Z veseljem deli recepte in nasvete o sladkorni bolezni, za katere upa, da vam bodo v pomoč in veselje. |
Če želiš prejeti svojo BREZPLAČNO KNJIGO RECEPTOV, nam preko spodnjega obrazca posreduj svoje podatke.