Lahko jem karkoli želim in kljub temu izgubljam težo?

  • Da-lahko ješ pico in izgubljaš kilograme
  • Da-lahko poješ krof in izgubljaš kilograme
  • Da-lahko ješ kosmiče in izgubljaš kilograme

Tudi sam si občasno privoščim vse zgoraj našteto …  Vendar morate vedeti naslednje:

  • Da-lahko jeste pico in pridobivate kilograme
  • Da-lahko jeste krofe in pridobivate kilograme
  • Da-lahko jeste kosmiče in pridobivate kilograme

Edina razlika je v energijskem ravnovesju.  Kadar jeste toliko pice, da ste v kalorijskem primanjkljaju izgubljate težo. Kadar pojeste več pice in je vaš kalorijski vnos povečan, kilograme pridobivate.

Ali to pomeni, da boste od sedaj naprej jedli samo predelano hrano?

Seveda ne, saj verjamem, da si vsi želimo biti zdravi in se počutiti dobro. Nepredelana hrana, nam nudi neprimerno več mikrohranil in antioksidantov.

To tudi ne pomeni, da ne smemo razen nepredelane hrane nikoli ničesar drugega. Še vedno lahko uživate v svoji najljubši hrani, v zmernih količinah in dosežete svoj cilj.

Razmerje, ki ga zagovarjam je 80/20 (nepredelana hrana/hrana za tolažbo, ki ni najbolj zdrava). Ključ se skriva v razmerju, ki vam ga ni težko ohranjati, ob katerem se dobro počutite in brez težav vztrajate.

Če ste eden tistih, ki uživa pretežno predelano hrano, morda najprej začnite z razmerjem 50/50, saj boste tako lažje vztrajali in ne odnehali po nekaj dneh. Tudi to je napredek, ki ga sčasoma lahko seveda izboljšate.

Kje pri vsem tem vidim smisel uporabe nadomestka obroka? Kot ste opazili v besedilu je osnova gibanja vaše teže tesno povezana s kalorijskim vnosom. Z nadomestkom obroka lahko uspešno nadomestite 1-2 obroka in se posladkate s šejkom, obenem pa vnesete v telo zelo malo kalorij. Poskusite.

❇️ Diet protein je izvrstna kombinacija mlečnih beljakovin v obliki kazeina, ki jih odlikuje počasnejša presnova in posledično podaljšan občutek sitosti, ter dodatkov vlaknin, l-carnitina, zelenega čaja in CLA za bolj učinkovito uporabo maščobe kot vir energije.

❇️ L-Glutamin je aminokislina, ki je najpomembnejša za regeneracijo sluznice črevesja in želodca, obenem pa spodbuja občutek sitosti. Zaužijemo jo lahko tudi večkrat dnevno in si z njo pomagamo do manjše želje po hrani.

❇️ Thermo fusion je kombinacija 10 sestavin, ki vplivajo na lažjo izgubo odvečne teže v obliki maščobe. Kako? Z zmanjšanjem želje po hrani in večjim občutkom zadovoljstva ter sitosti, izboljšano termogenezo (kurjenjem maščob) in izboljšano občutljivostjo celic na inzulin.

Vse naštete izdelke lahko najdete pod spodnjimi povezavami. Lahko si o njih podrobneje preberete in se odločite za nakup v kolikor vam ustrezajo.

Če ste eden izmed tistih, ki radi štejejo kalorije, si lahko nekje 300 kalorij pustite za hrano po vaši izbiri. Če kalorij ne štejete, in imate 5 obrokov, lahko en obrok zamenjate s hrano po želji (porcija naj bo seveda kontrolirana).

Na več načinov lahko pristopite k zmernemu prehranjevanju. Cilj je zmeraj enak. Ugotoviti morate, katero je tisto razmerje pri hrani ob katerem se počutite dobro, zadovoljno, se ga zlahka držite in bo čez čas predstavljal vaš nov način življenja.

Ni razloga, da se mučite ob pogledu na najljubšo hrano. Pot do cilja in novega življenjskega sloga mora biti prijetna, sploh če želite takšen način vzdrževati leta in leta.

In če je danes tak dan, ko si želite privoščiti torto, pico ali kaj drugega, si privoščite. A zmerno, tako da bo volk sit in koza cela. Zadovoljili boste potrebo po nečem, kar se vam “lušta” in kasneje vas ne bo težil občutek krivde in slaba volja v primeru, da ne boste pretiravali seveda.

Vitja Sikošek
Vitja Sikošek
Pri delu me motivirajo rezultati, ter zadovoljstvo ljudi katerim lahko pomagam. Sem strokovnjak za modulacijo BIOSIGNATURE, ki sem jo uspešno zaključil na vseh stopnjah. Študiral sem tudi v ZDA na fakulteti za FUNKCIONALNO MEDICINO. S tem delom se ukvarjam že 25 let in s tem namenom sem tudi naredil blagovno znamko in spletno stran VITJA.SI, ki sta plod mojega dela. Glavna strast mojega dela je prebavni trakt, saj verjamem, da je jedro zdravja in počutja skrito v prebavnem traktu. Od nekdaj sem si želel ljudem pomagati s kvalitetnimi izdelki, ki dosegajo svoj namen, a ker z izdelki na trgu nisem bil zadovoljen, sem razvil svoje Premium izdelke visoke kakovosti. Za več informacij o mojemu delu, klikni tukaj.
Poliquin Performance Specialist
Poliquin Performance Specialist
ICANS

Morda te zanima tudi