Maščoba na trebuhu še vztraja? #ProjektPlaža

Maščoba na trebuhu

Maščoba in poletje…Oboje je pred vrati, z njim pa tudi razgaljena telesa. Bi letošnji skok v kopalke najraje prestavil/a še za kak mesec ali dva in si tako kupil/a čas, za zmanjšanje obsega okrog trebuha? Če ti ogledalo ne pokaže slike, kot jo želiš videti, potem so trebušnjaki najbrž že v tvojem urniku. Ali vsaj v planu. A do lepo oblikovanega trebuha te žal ne bo pripeljala le vadba. V priprave na poletje je nujno vključiti še zdravo prehrano, a najpomembneje je v red spraviti svojo prebavo

Pa začniva na začetku

Na področju trebuha se nahajata dve vrsti maščobe. Prva je tista, ki skrbno skriva tvoje trebušne mišice – podkožna maščoba. Druga se nahaja globje pod mišicami in obdaja tvoje organe. To je tako imenovana visceralna maščoba. Ona je tista, ki stoji za vsem dobro znanim pivskim trebuščkom. Imamo jo vsi in v prvi vrsti je koristna, saj ščiti naše notranje organe, a problem nastane, kadar je je preveč.

Tako kot podkožna, tudi visceralna maščoba predstavlja tveganje za tvoje zdravje, vendar je slednja znanstveno dokazano bolj nevarna. Zakaj? Ker pritiska na notranje organe (jetra, želodec, črevesje, ledvice), spodbuja vnetne procese, ki lahko vodijo v razne bolezni, negativno vpliva na številne hormone ter slabi imunski sistem. Še posebej pa je nevarna, ker viša stopnjo vnetja. Povišana stopnja vnetja onemogoča izgubo maščobe in ustvarja podlago za razvoj vseh možnih bolezni.

Uravnavanje črevesne flore je ključ do dobrega počutja in izgleda

Visceralna maščoba je tesno povezana z visoko stopnjo vnetja v telesu. Glavni faktor, ki vpliva na stopnjo vnetja v telesu, je prebavni trakt. Zaradi porušene integritete črevesne stene, črevesne flore ali obojega hkrati z dodatkom želodčnih težav, telo prekomerno izloča stresne hormone. Ti vplivajo na nabiranje maščobe okrog trebuha.

Z uravnavanjem črevesne flore boš uravnal/a svoje počutje, zdravje in izgled, predvsem pa znižal/a stopnjo vnetja v telesu. Kaj pravzaprav pomeni uravnana črevesna flora? Pomeni dobro ravnotežje moči med dobrimi (Lactobacili, Bifidus,…) in slabimi (Clostridium difficile, Candida albicans,…) mikrobi v črevesju. Njeno nasprotje imenujemo disbioza, ki je ena najpogostejših izvornih težav za nastanek drugih bolezni (avtoimunskih motenj, astme, kognitivnih, nevroloških in vedenjskih motenj, sladkorne bolezni, kardiovaskularnih bolezni, pa tudi rakavih obolenj). Povedano preprosto: gre za spremenjeno število in vrsto organizmov, ki naseljujejo prebavni trakt, in sicer iz dobrega v slabo razmerje.

Najbolj pogosti vzroki disbioze so:

 • spremenjena pH vrednost prebavil (kislinsko alkalno ravnovesje),
 • prekomerna uporaba antibiotikov,
 • kontracepcijske tablete,
 • kemikalije (pesticidi, herbicidi, prezervativi, raztopine),
 • kemoterapija in izpostavljenost sevanju,
 • kronični stres,
 • diete z visoko vsebnostjo predelanih sladkorjev in žit,
 • prekomerno uživanje alkohola (predvsem piva, vina in fermentiranih likerjev),
 • aditivi,
 •  H.pylori infekcija, ki povzroča razjede,
 •  izpostavljenost težkim kovinam (svinec, kadmij in živo srebro),
 • uporaba protibolečinskih tablet (predvsem nestereoidnih antirevmatikov in kortikosteroidov),
 • uporaba antacidov ter ostalih zdravil za zmanjševanje želodčne kisline.

Kako pristopiti k izgubi maščobe okrog trebuha?

Edina rešitev za stalno izgubo maščobe na trebuhu je kombinacija zdrave nepredelane prehrane, bogate s hranili in minerali, skupaj z zastavljenim programom vadbe, ki stimulira hormonski in metabolični odziv telesa, ter ustrezni prehranski dodatki. No, tudi vztrajnost je potrebno dodati v to enačbo. Ni dovolj izgubiti le nekaj odvečne maščobe, za dolgoročen uspeh in izboljšanje zdravja so potrebne volja, vztrajnost in doslednost.

Prvi in nujni korak v skrbi za svoje zdravje je raziskovanje kemične sestave tvoje črevesne flore in nudenje podpore prebavnemu traktu

Pri težavah z neurejeno prebavo in posledično povečani visceralni maščobi, ti svetujem redno uživanje posebnih probiotikov PREMIUM PRO FLORA. Gre za ultimativno kombinacijo mikrobioloških organizmov za obnavljanje prebavnega trakta, ki lahko hitro in učinkovito zmanjšajo vnetje, ter napihnjenost trebuha. Najbolj pomembno ta trenutek pa je, da ustvari osnovne pogoje za izgubo maščobe na trebuhu. Hitro in učinkovito pomagajo urediti prebavo, zmanjšajo propustnost črevesja ter pripevajo k zmanjšanju morebitnih alergij in intoleranc.

Maščoba Nives Jakopič
Maščoba – Nives Jakopič

Poglej, kaj je po uporabi PREMIUM PRO FLORE povedala inštruktorica fitnesa in prehranska svetovalka Nives Jakopič: “Jemlješ PROBIOTIKE in ni učinka? Mogoče niso neučinkoviti, ampak imajo eno drugo pomanjkljivost. To je, da njihova ovojnica NI odporna na želodčno kislino. Posledično pride do uničenja celotne vsebine še preden pride na svoje mesto”.

PREMIUM PRO FLORA je to pomanjkljivost odpravila tako, da je pakirana v kapsule odporne na želodčno kislino in tako pridejo dobri organizmi točno tja kamor sodijo. Iz tega razloga izjemno pomagajo pri odpravi napihnjenosti in nižanju vnetja. To je ključno pri procesu preoblikovanja telesa. “Sama jih redno uporabljam in redno jih uporabljajo tudi moje stranke”. Izguba trebuha in maščobe je s Premium pro floro veliko hitrejša.

Maščoba – Matic Klančnik

Tudi Maticu Klančniku je PREMIUM PRO FLORA zelo pomagala:

“Pri PREMIUM PRO FLORI sem najprej opazil boljšo prebavo in manjšo napihnjenost, Izjemno pomaga tudi lažje prebaviti večjo količino hrane, ki jo kot športnik zaužijem”.

Si želiš tudi ti izboljšati svoje počutje, zmanjšati napihnjenost in se to poletje samozavestno sprehajati po plaži? V članku smo se seznanili s prvim in osnovnim korakom za izgubo trebuha. To je ODPRAVA VNETJA. Najbolj pomembno namreč je, ustvariti osnovne pogoje za izgubo maščobe na trebuhu. PREMIUM PRO FLORA to naredi hitro in učinkovito. Naroči si svoj paket PREMIUM PRO FLORE. 

Vitja Sikošek
Vitja Sikošek
Sem Vitja Sikošek, strokovnjak na področju Biosignature modulacije in treningov z utežmi. V zadnjih 25 letih sem pomagal več kot 1000 posameznikom pri preoblikovanju telesa ter izboljšanju zdravja in počutja. Svoje znanje redno izpopolnjujem na izobraževanjih, kar potrjuje tudi preko 15 pridobljenih certifikatov, med katerimi najbolj izstopata PICP (Poliquin performance specialist) nivo 2 in strokovnjak Biosignature modulacije nivo 2. Za več informacij o mojemu delu, kliknite tukaj.
Poliquin Performance Specialist
Poliquin Performance Specialist
ICANS

Ne spreglej kategorij z ostalimi koristnimi nasveti, naše spletne trgovine in spletne strani naše nove blagovne znamke 

Morda te zanima tudi