Naučite se skakati s kolebnico

kolebnica.jpg

Skakanje s kolebnico je poceni, učinkovita in preprosta vadba, s katero se lahko ukvarjate kadarkoli in skoraj kjerkoli…članek iz Žurnal24.si..in naša vodeča disciplina za tekmovanje deklet v naslednjem mesecu…preberite in glasujte…

Čez kolebnico lahko skačete na veliko zabavnih načinov, hkrati pa je to vadba, ki hitro porablja kalorije in oblikuje meča, zadnjico in stegna. Naučite se pravilne tehnike in skočite dobri formi naproti.ložaj, v katerem skačete čez kolebnico, je zelo pomemben – stojte vzravnano, a sproščeno. Komolce držite ob telesu, roke pokrčene navzven pred pravim kotom. Kolebnico držite narahlo in jo nadzorujte s palcem in kazalcem. Od tal odskočite le toliko, da ima kolebnica dovolj prostora, da zdrsi pod podplati. Ogrejte noge in roke. Nikoli ne začnite vadbe s skakanjem! Mišice nog ogrejte s korakanjem na mestu, ki naj po minuti ali dveh počasi preide v lahen tek na mestu. Po dveh minutah teka so mišice že ogrete, zato se posvetite vsaki posebej in dobro raztegnite noge in roke.Oblikujte izbrani del telesa. Z izbiro in kombiniranjem različnih načinov skakanja čez kolebnico lahko oblikujete natanko tisti del telesa, ki ga želite spremeniti.

•    Za oblikovanje stegen je najboljše preskakovanje naprej in nazaj (za zadnji in sprednji del stegen) ter vstran (notranji del stegen).
•    Če želite učvrstiti roke, bodite pozorni na to, kako držite kolebnico. Držanje za ročaje bo vplivalo na mišice zgornjega dela rok, držanje za vrv pa na ramena.
•    Na meča vpliva vsaka vrsta skakanja čez kolebnico, saj so te mišice pri poskakovanju vedno zelo dejavne.
•    Za krepitev trebušnih mišic poskakujte tako, da pokrčena kolena izmenično dvigate čim višje.
•    Zadnjico boste oblikovali tako, da noge pri preskakovanju izmenično pokrčite tako, da peto približate zadnjici, koleno pa ostane na mestu.

Vitja Sikošek
Vitja Sikošek
Sem Vitja Sikošek, strokovnjak na področju Biosignature modulacije in treningov z utežmi. V zadnjih 25 letih sem pomagal več kot 1000 posameznikom pri preoblikovanju telesa ter izboljšanju zdravja in počutja. Svoje znanje redno izpopolnjujem na izobraževanjih, kar potrjuje tudi preko 15 pridobljenih certifikatov, med katerimi najbolj izstopata PICP (Poliquin performance specialist) nivo 2 in strokovnjak Biosignature modulacije nivo 2. Za več informacij o mojemu delu, kliknite tukaj.
Poliquin Performance Specialist
Poliquin Performance Specialist
ICANS
Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Morda te zanima tudi