Proteinski cheesecake

proteinski cheesecake

Imaš rad-a cheesecake? In če skrbiš tudi za reden vnos beljakovin, bo tale recept kot nalašč zate. Proteinski cheesecake je namreč mešanica klasičnega cheesecakea z dodatkom beljakovin.

Privošči si ga za malico ali po treningu, domače in prijatelje pa presenti z novo sladico.

Spodnja plast za proteinski cheesecake:

  • 60g ovsenih kosmičev
  • 60g mandljevega mleka
  • 3g pecilnega praška

Krema za proteinski cheesecake:

  • 25g vanilijevega pudinga brez sladkorja
  • polovica naribanega jabolka
  • 1 jajce
  • 2 žlici sladkorja
  • 4 kapljice vanilije arome

Postopek priprave:

Ovsene kosmiče, mleko in pecilni prašek dobro zmešamo v posodi in razporedimo po dnu pekača, ki smo ga predhodno namastili s kokosovim oljem. V drugi posodi zmešamo skuto, beljakovine Critical Whey ali Instant Whey Pro, jajce, puding, sladkor, naribano jabolko ter vanilijevo aromo.

Celotno zmes prelijemo čez spodnjo plast in postavimo v pečico.

Pečemo pol ure na 170 stopinj celzija.

Dober tek,

Proteinski cheesecake 2

Recept je pripravila Nives Jakopič, ambasadorka VITJA.SI, inštruktorica fitnesa, prehranska svetovalka in velika oboževalka zdrave prehrane.

Ne spreglejte kategorij z ostalimi koristnimi nasveti, naše spletne trgovine in spletne strani naše nove blagovne znamke 

Morda te zanima tudi