Imaš rad-a cheesecake? In če skrbiš tudi za reden vnos beljakovin, bo tale recept kot nalašč zate. Proteinski cheesecake je namreč mešanica klasičnega cheesecakea z dodatkom beljakovin.
Privošči si ga za malico ali po treningu, domače in prijatelje pa presenti z novo sladico.
Spodnja plast za proteinski cheesecake:
- 60g ovsenih kosmičev
- 60g mandljevega mleka
- 3g pecilnega praška
Krema za proteinski cheesecake:
- 330g lahke skute
- 30g vanilijevih beljakovin Critical Whey ali Instant Whey pro
- 25g vanilijevega pudinga brez sladkorja
- polovica naribanega jabolka
- 1 jajce
- 2 žlici eritritola
- 4 kapljice vanilije arome
Postopek priprave:
Ovsene kosmiče, mleko in pecilni prašek dobro zmešamo v posodi in razporedimo po dnu pekača, ki smo ga predhodno namastili s kokosovim oljem. V drugi posodi zmešamo skuto, beljakovine Critical Whey ali Instant Whey Pro, jajce, puding, sladkor, naribano jabolko ter vanilijevo aromo.
Celotno zmes prelijemo čez spodnjo plast in postavimo v pečico.
Pečemo pol ure na 170 stopinj celzija.
Dober tek,
Recept je pripravila Nives Jakopič, ambasadorka VITJA.SI, inštruktorica fitnesa, prehranska svetovalka in velika oboževalka zdrave prehrane.
Če želiš prejeti svojo BREZPLAČNO KNJIGO RECEPTOV, nam preko spodnjega obrazca posreduj svoje podatke.