
Imaš rad-a cheesecake? In če skrbiš tudi za reden vnos beljakovin, bo tale recept kot nalašč zate. Proteinski cheesecake je namreč mešanica klasičnega cheesecakea z dodatkom beljakovin.
Privošči si ga za malico ali po treningu, domače in prijatelje pa presenti z novo sladico.
Spodnja plast za proteinski cheesecake:
- 60g ovsenih kosmičev
- 60g mandljevega mleka
- 3g pecilnega praška
Krema za proteinski cheesecake:
- 330g lahke skute
- 30g vanilijevih beljakovin Critical Whey ali Instant Whey Pro
- 25g vanilijevega pudinga brez sladkorja
- polovica naribanega jabolka
- 1 jajce
- 2 žlici sladkorja
- 4 kapljice vanilije arome
Postopek priprave:
Ovsene kosmiče, mleko in pecilni prašek dobro zmešamo v posodi in razporedimo po dnu pekača, ki smo ga predhodno namastili s kokosovim oljem. V drugi posodi zmešamo skuto, beljakovine Critical Whey ali Instant Whey Pro, jajce, puding, sladkor, naribano jabolko ter vanilijevo aromo.
Celotno zmes prelijemo čez spodnjo plast in postavimo v pečico.
Pečemo pol ure na 170 stopinj celzija.
Dober tek,

Recept je pripravila Nives Jakopič, ambasadorka VITJA.SI, inštruktorica fitnesa, prehranska svetovalka in velika oboževalka zdrave prehrane.
Ne spreglejte kategorij z ostalimi koristnimi nasveti, naše spletne trgovine in spletne strani naše nove blagovne znamke