Veganski proteinski browniji – brez glutena, brez sladkorja

veganski browniji

Browniji z rastlinskimi sestavinami

Brownije imamo radi vsi in verjemi, da ti bodo ti veganski browniji, ki so primerni tudi za vegane in vegetarijance enako ali morda še bolj všeč od klasičnih.

Sestavine:

Preliv:

100g temne čokolade brez sladkorja

25ml ovsenega/kokosovega napitka

Postopek priprave:

Pečico segrej na 180 stopinj in manjši pekač obloži s peki papirjem.

Na drobno naribaj večjo bučko in odvečno vodo iztisni skozi krpo ali brisačo.

Chia semena zmešaj z vodo in počakaj 5 minut, da se naredi sluz. Banano olupi in pretlači z vilicami.

Zmešaj ovseni ali kokosov napitek, pretlačeno banano, semena chia in mandljev namaz. Dodaj eritritol, kakav v prahu, veganske beljakovine v prahu, pecilni prašek ter premešaj. Na koncu primešaj še naribano bučko.

Zmes razporedi v pripravljen pekač in peci brownije na 180 stopinjah približno 35 minut. Ko so browniji končani se morda malce še prijemljejo na zobotrebec a tako bodo ostali sočni. Lahko pa jih seveda pečete dalj časa v kolikor želite bolj suhe brownije.

Glazura

Stopi čokolado z ovsenim/kokosovim napitkom. Na ohlajene brownije prelij glazuro in dekoriraj z jagodičevjem oz. po želji. Browniji bodo v hladilniku počakali do 5 dni in ves čas bodo ostali sočni.

Dober tek,

Marjana

Ne spreglej kategorij z ostalimi koristnimi nasveti in naših objav na socialnih omrežjih:

Vitja Sikošek
Vitja Sikošek
Pri delu me motivirajo rezultati, ter zadovoljstvo ljudi katerim lahko pomagam. Sem strokovnjak za modulacijo BIOSIGNATURE, ki sem jo uspešno zaključil na vseh stopnjah. Študiral sem tudi v ZDA na fakulteti za FUNKCIONALNO MEDICINO. S tem delom se ukvarjam že 25 let in s tem namenom sem tudi naredil blagovno znamko in spletno stran VITJA.SI, ki sta plod mojega dela. Glavna strast mojega dela je prebavni trakt, saj verjamem, da je jedro zdravja in počutja skrito v prebavnem traktu. Od nekdaj sem si želel ljudem pomagati s kvalitetnimi izdelki, ki dosegajo svoj namen, a ker z izdelki na trgu nisem bil zadovoljen, sem razvil svoje Premium izdelke visoke kakovosti. Za več informacij o mojemu delu, klikni tukaj.
Poliquin Performance Specialist
Poliquin Performance Specialist
ICANS

Če želiš prejeti svojo BREZPLAČNO KNJIGO RECEPTOV, nam preko spodnjega obrazca posreduj svoje podatke.

Dober tek,

Beljakovinske palačinke iz samo dveh sestavin 2

Kuhanje je moja strast in način sproščanja. Rada preizkušam nove stvari in recepte, ki jih potem ocenijo moji največji kritiki. Zdrava prehrana je še kako raznolika in okusna, le poigrati se je treba malce. Obenem pa menim, da je prav da se vsake toliko pocrkljamo tudi s tistimi sladkimi pregrehami, ki morda ne sodijo v sam vrh zdrave p

Morda te zanima tudi