Chia tortica z beljakovinsko smetano

chia tortica1

Sestavine:

Za tortico:

Za smetano:

Priprava:

Priprava chia tortice brez peke: 

  1. Datje prelijemo z vročo vodo in pustimo stati vsaj 30 minut. Uporabimo ravno toliko vode da z njo prekrijemo vse datlje.
  2. Datlje odcedimo in jih nasujemo v multipraktik skupaj s preostalimi sestavinami za chia tortico.
  3. Vse skupaj dobro zmiksamo dokler ne dobimo gladke mase.
  4. Maso nalijemo v poljubne modelčke, katere čez noč postavimo v hladilnik.

Priprava smetane: 

Smetano in beljakovine nasujemo v veliko posodo in vse skupaj stepamo dokler ne dobimo smetane. Najprej stepamo počasi, nato pa nadaljujemo na srednjo hitrost. Na tej točki, ne svetujem da se stepanja lotevate na roke, saj je končen rezultat preverjen le z ročnim mešalnikom.

Tortice nato serviramo skupaj z beljakovinsko smetano, posujemo s kakavom in liolifiziranimi malinami.

Dober tek,

Recept je pripravila Neja Gril, ki na Ig ustvarja pod imenom everyday_breakfast_club

neja

Morda te zanima tudi