VIDEO: Kombinacija enostavnih vaj za trebušnjake

trebušnjaki

Z enostavnimi vajami bomo torej dosegli, da tudi tisti, ki doslej še niste veliko naredili za svoje trebušne mišice iz takšnih ali drugačnih razlogov, pričnete na začetku!

Da bomo lahko naše trebušne mišice aktivirali maksimalno učinkovito, je potrebno izvajati tiste vaje, ki si jih lahko trenutno privoščimo glede na našo trenutno telesno pripravljenost. S tem želim povedati, da so zelo težke vaje za začetnike neučinkovite, saj jih ne morejo pravilno izvajati, za tiste, ki pa trenirajo že zelo dolgo in so natrenirano pa obratno..Z enostavnimi vajami bomo torej dosegli, da tudi tisti, ki doslej še niste veliko naredili za svoje trebušne mišice iz takšnih ali drugačnih razlogov, pričnete na začetku!

Izvedba

Vaja je sestavljena iz dveh zaporednih vaj, tako da je malenkost bolj naporna in še posebno obremeni trebušne mišice. Izvajamo jo tako, da ležimo na ravni podlagi z nogami v pokrčenem položaju. Roke so iztegnjene preko kolen, noge pokrčene in na tleh. Glava je privzdignjena. Trup dvigujemo kolikor se le da, navzgor in naprej, na vrhu za kratek čas zadržimo…drugi del pričnemo tako, da imamo noge iztegnjene, ter roke za glavo in ležimo na tleh. Počasi se pomikamo izmenično z levim komolcem proti desnemu kolenu in obratno. Izdih je pri obeh vajah na vrhu.

Ponovitve

Naredimo 5-10 ponovitev vsake vaje, temu sledi 60 sekundna pavza. Naredimo 5 serij.

Dodatne vaje za krepitev trebušnih mišic

Vitja Sikošek
Vitja Sikošek
Sem Vitja Sikošek, strokovnjak na področju Biosignature modulacije in treningov z utežmi. V zadnjih 25 letih sem pomagal več kot 1000 posameznikom pri preoblikovanju telesa ter izboljšanju zdravja in počutja. Svoje znanje redno izpopolnjujem na izobraževanjih, kar potrjuje tudi preko 15 pridobljenih certifikatov, med katerimi najbolj izstopata PICP (Poliquin performance specialist) nivo 2 in strokovnjak Biosignature modulacije nivo 2. Za več informacij o mojemu delu, kliknite tukaj.
Poliquin Performance Specialist
Poliquin Performance Specialist
ICANS

Morda te zanima tudi