VIDEO: Kombinacija enostavnih vaj za trebušnjake

trebušnjaki

Z enostavnimi vajami bomo torej dosegli, da tudi tisti, ki doslej še niste veliko naredili za svoje trebušne mišice iz takšnih ali drugačnih razlogov, pričnete na začetku!

Da bomo lahko naše trebušne mišice aktivirali maksimalno učinkovito, je potrebno izvajati tiste vaje, ki si jih lahko trenutno privoščimo glede na našo trenutno telesno pripravljenost. S tem želim povedati, da so zelo težke vaje za začetnike neučinkovite, saj jih ne morejo pravilno izvajati, za tiste, ki pa trenirajo že zelo dolgo in so natrenirano pa obratno..Z enostavnimi vajami bomo torej dosegli, da tudi tisti, ki doslej še niste veliko naredili za svoje trebušne mišice iz takšnih ali drugačnih razlogov, pričnete na začetku!

Izvedba

Vaja je sestavljena iz dveh zaporednih vaj, tako da je malenkost bolj naporna in še posebno obremeni trebušne mišice. Izvajamo jo tako, da ležimo na ravni podlagi z nogami v pokrčenem položaju. Roke so iztegnjene preko kolen, noge pokrčene in na tleh. Glava je privzdignjena. Trup dvigujemo kolikor se le da, navzgor in naprej, na vrhu za kratek čas zadržimo…drugi del pričnemo tako, da imamo noge iztegnjene, ter roke za glavo in ležimo na tleh. Počasi se pomikamo izmenično z levim komolcem proti desnemu kolenu in obratno. Izdih je pri obeh vajah na vrhu.

Ponovitve

Naredimo 5-10 ponovitev vsake vaje, temu sledi 60 sekundna pavza. Naredimo 5 serij.

Dodatne vaje za krepitev trebušnih mišic

Vitja Sikošek
Vitja Sikošek
Pri delu me motivirajo rezultati, ter zadovoljstvo ljudi katerim lahko pomagam. Sem strokovnjak za modulacijo BIOSIGNATURE, ki sem jo uspešno zaključil na vseh stopnjah. Študiral sem tudi v ZDA na fakulteti za FUNKCIONALNO MEDICINO. S tem delom se ukvarjam že 25 let in s tem namenom sem tudi naredil blagovno znamko in spletno stran VITJA.SI, ki sta plod mojega dela. Glavna strast mojega dela je prebavni trakt, saj verjamem, da je jedro zdravja in počutja skrito v prebavnem traktu. Od nekdaj sem si želel ljudem pomagati s kvalitetnimi izdelki, ki dosegajo svoj namen, a ker z izdelki na trgu nisem bil zadovoljen, sem razvil svoje Premium izdelke visoke kakovosti. Za več informacij o mojemu delu, klikni tukaj.
Poliquin Performance Specialist
Poliquin Performance Specialist
ICANS

Morda te zanima tudi