Video: Ultra skleci

ultra skleci

Skleci na utežeh oz. ULTRA SKLECI, so posebna oblika sklec. Zraven tega, da kakor navadni skleci krepijo roke, prsne, trebušne in ramenske mišice, ti še posebej krepijo: hrbet, ramena in trebušne mišice. Kaj boste z njimi pridobili? Z njimi boste pridobili večjo moč kakor z navadnimi skleci in obenem precej obremenili kardiovaskularni sistem. To boste občutili po zadihanosti, ki bo sledila končani vaji. Pozorni bodite na pravilno izvedbo, ki je bila opisana že pri navadnih sklecih. Pri teh sklecih še posebej delajo stranske trebušne mišice.

Izvedba

Izvajamo jih tako, da roke postavimo v širini ramen. Mišice ramen, hrbta in celotnega zgornjega dela vključno s trebušnimi so čvrsto napete, tako, da ne “visimo” na ramenih, komolci so obrnjeni nazaj. Kot med komolci ter trupom je cca 45-60 stopinj. Spuščamo se počasi. Z boki in rameni se kar se da, čim nižje spustimo k tlom. Pozorni bodite na pravilno dihanje in na to, da ob dvigu uteži le-to potegnete s komolcem čim bližje telesu in da v tem trenutku ne rotirate trupa.

Ponovitve

Za začetek delamo serije po 10 ponovitev na vsako stran in s krajšimi odmori zadevo ponovimo 5X; Moj nasvet za bolje pripravljene: merite si čas ki ga potrebujete za 100 pravilno narejenih ULTRA SKLEC. Teža naj bo primerna vašim fizičnim sposobnostim.

Dodatne vaje za krepitev zgornjega dela telesa:

  • Skleci na kolenih in navadni
Vitja Sikošek
Vitja Sikošek
Pri delu me motivirajo rezultati, ter zadovoljstvo ljudi katerim lahko pomagam. Sem strokovnjak za modulacijo BIOSIGNATURE, ki sem jo uspešno zaključil na vseh stopnjah. Študiral sem tudi v ZDA na fakulteti za FUNKCIONALNO MEDICINO. S tem delom se ukvarjam že 25 let in s tem namenom sem tudi naredil blagovno znamko in spletno stran VITJA.SI, ki sta plod mojega dela. Glavna strast mojega dela je prebavni trakt, saj verjamem, da je jedro zdravja in počutja skrito v prebavnem traktu. Od nekdaj sem si želel ljudem pomagati s kvalitetnimi izdelki, ki dosegajo svoj namen, a ker z izdelki na trgu nisem bil zadovoljen, sem razvil svoje Premium izdelke visoke kakovosti. Za več informacij o mojemu delu, klikni tukaj.
Poliquin Performance Specialist
Poliquin Performance Specialist
ICANS

Morda te zanima tudi