VIDEO: Vaje za čvrste hrbtne mišice

hrbtne mišice

 

Čeprav svoj hrbet le redko vidimo, mu pri izvajanju vaj ne namenjajmo manjše pozornosti. Hrbtne mišice so opora hrbtenici in nenazadnje lepo oblikovan hrbet pritegne marsikateri pogled. V navodilih si oglejte težjo in lažjo različico prvega dela vaj za čvrste hrbtne mišice.

Težja različica

Lažja različica

Vaja je predvsem namenjena krepitvi velikih hrbtnih mišic in posredno celotnega zgornjega dela telesa.

Izvedba

Preden se vaje lotimo bodimo pozorni, da spustimo lopatice in da prsa potisnemo ven (nismo v zaprtem položaju). Palico oziroma telo, pri težji izvedbi, vlečemo na zgornji del prsnih mišic in v končnem položaju malenkost zadržimo. Vajo izvajamo počasi in kontrolirano. Ob izvajanju se poskušamo čim bolj osredotočiti na hrbtne mišice, ki morajo narediti večino naloge.

Primer vadbe:

Vajo izvajamo samostojno 20 sekund, nato naredimo 10 sekund odmora. To ponovimo 8X. Cel cikel torej traja natanko 4 minute, ali pa v sklopu treninga.
Nikakor ne spreglejte še ostalih vaj, ki se nahajajo pod zavihkom brezplačni treningi in receptov, ki vam bodo pomagali do popolnejše postave.

Vitja Sikošek
Vitja Sikošek
Sem Vitja Sikošek, strokovnjak na področju Biosignature modulacije in treningov z utežmi. V zadnjih 25 letih sem pomagal več kot 1000 posameznikom pri preoblikovanju telesa ter izboljšanju zdravja in počutja. Svoje znanje redno izpopolnjujem na izobraževanjih, kar potrjuje tudi preko 15 pridobljenih certifikatov, med katerimi najbolj izstopata PICP (Poliquin performance specialist) nivo 2 in strokovnjak Biosignature modulacije nivo 2. Za več informacij o mojemu delu, kliknite tukaj.
Poliquin Performance Specialist
Poliquin Performance Specialist
ICANS

Morda te zanima tudi