VIDEO: Vaje za čvrste hrbtne mišice

hrbtne mišice

 

Čeprav svoj hrbet le redko vidimo, mu pri izvajanju vaj ne namenjajmo manjše pozornosti. Hrbtne mišice so opora hrbtenici in nenazadnje lepo oblikovan hrbet pritegne marsikateri pogled. V navodilih si oglejte težjo in lažjo različico prvega dela vaj za čvrste hrbtne mišice.

Težja različica

Lažja različica

Vaja je predvsem namenjena krepitvi velikih hrbtnih mišic in posredno celotnega zgornjega dela telesa.

Izvedba

Preden se vaje lotimo bodimo pozorni, da spustimo lopatice in da prsa potisnemo ven (nismo v zaprtem položaju). Palico oziroma telo, pri težji izvedbi, vlečemo na zgornji del prsnih mišic in v končnem položaju malenkost zadržimo. Vajo izvajamo počasi in kontrolirano. Ob izvajanju se poskušamo čim bolj osredotočiti na hrbtne mišice, ki morajo narediti večino naloge.

Primer vadbe:

Vajo izvajamo samostojno 20 sekund, nato naredimo 10 sekund odmora. To ponovimo 8X. Cel cikel torej traja natanko 4 minute, ali pa v sklopu treninga.
Nikakor ne spreglejte še ostalih vaj, ki se nahajajo pod zavihkom brezplačni treningi in receptov, ki vam bodo pomagali do popolnejše postave.

Vitja Sikošek
Vitja Sikošek
Pri delu me motivirajo rezultati, ter zadovoljstvo ljudi katerim lahko pomagam. Sem strokovnjak za modulacijo BIOSIGNATURE, ki sem jo uspešno zaključil na vseh stopnjah. Študiral sem tudi v ZDA na fakulteti za FUNKCIONALNO MEDICINO. S tem delom se ukvarjam že 25 let in s tem namenom sem tudi naredil blagovno znamko in spletno stran VITJA.SI, ki sta plod mojega dela. Glavna strast mojega dela je prebavni trakt, saj verjamem, da je jedro zdravja in počutja skrito v prebavnem traktu. Od nekdaj sem si želel ljudem pomagati s kvalitetnimi izdelki, ki dosegajo svoj namen, a ker z izdelki na trgu nisem bil zadovoljen, sem razvil svoje Premium izdelke visoke kakovosti. Za več informacij o mojemu delu, klikni tukaj.
Poliquin Performance Specialist
Poliquin Performance Specialist
ICANS

Morda te zanima tudi