Močna ramena in napete prsne mišice

ramena prsne mišice

Če boste med tekom v naravi razmišljali kako lahko brez fitnesa popestrite in izpopolnite vašo vadbo, naredite naslednjo vajo. Vse kar potrebujete je samo, da poiščete kakšno lestev ali tobogan in že lahko pričnete.

 Izvedba

Izvedba je enaka kakor pri navadnih sklecih, kar pomeni, da so roke malenkost širše od širine ramen in da ob spustu spuščate komolce nazaj ob telesu pod kotom cca 60 stopinj (kot med komolci in telesom). Spuščajte se počasi in kontrolirano. Višino stopničk prilagodite svojim zmožnostim. Telo držite čvrsto in napeto. Trebušne mišice so ves čas aktivne za stabilizacijo telesa. Dihanje je v ritmu izdih ob dvigu telesa od tal. Pred vajami si razmigajte ramenski obroč, ter naredite nekaj ponovitev navadnih sklec, da bodo sklepi in mišice pripravljene za težjo vajo.

Ponovitve

Pričnete lahko z enostavnimi skleci in postopoma prilagajate tako višino stopničk na lestvi kakor tudi število ponovitev. Za začetek je dovolj da naredite 5 ponovitev v treh različnih stopnjah, kakor sem jaz naredil na posnetku, kasneje poskusite še z vzvratnim vrstnim redom. Pomeni: 5 ponovitev na vsaki stopnički, 3 stopničke navzgor in nato še navzdol. Za tiste, ki ste še bolje natrenirani priporočam enak vrstni red z več ponovitvami. Prijeten trening v naravi!

Vitja Sikošek
Vitja Sikošek
Pri delu me motivirajo rezultati, ter zadovoljstvo ljudi katerim lahko pomagam. Sem strokovnjak za modulacijo BIOSIGNATURE, ki sem jo uspešno zaključil na vseh stopnjah. Študiral sem tudi v ZDA na fakulteti za FUNKCIONALNO MEDICINO. S tem delom se ukvarjam že 25 let in s tem namenom sem tudi naredil blagovno znamko in spletno stran VITJA.SI, ki sta plod mojega dela. Glavna strast mojega dela je prebavni trakt, saj verjamem, da je jedro zdravja in počutja skrito v prebavnem traktu. Od nekdaj sem si želel ljudem pomagati s kvalitetnimi izdelki, ki dosegajo svoj namen, a ker z izdelki na trgu nisem bil zadovoljen, sem razvil svoje Premium izdelke visoke kakovosti. Za več informacij o mojemu delu, klikni tukaj.
Poliquin Performance Specialist
Poliquin Performance Specialist
ICANS

Morda te zanima tudi