VIDEO: Noge brez razvitih meč, so kot…

trening meča

Avtomobili brez koles, ali kaj podobnega. Predvsem sem mislil na to, da si pri oblikovanju telesa nikakor ne smemo dopustiti, da zanemarimo omenjeno mišico.

Vaja, ki jo kažem na posnetku, bo pomagala oblikovati in ojačati mišice na delu nog nižje od kolen in tako pripomogla k boljši funkcionalnosti ter izgledu vašega telesa.

Izvedba

V skoraj vsakem fitnes centru je naprava za treniranje meč podobna tej na posnetku. Danes bomo pogledali vajo za zgornji del meč, strokovno imenovan “gastrocnemius”, naslednjič pa še vaje za spodnjega. Ker so meča mišica, ki so v vsakdanjem življenju že pri sami hoji precej obremenjena, potrebujejo za rast in razvoj še posebno težke obremenitve. Tega se lahko lotite iz večih zornih kotov, enega izmed zelo učinkovitih načinov pa lahko spoznate danes tukaj.
Bistvo vaje je, da s kratkimi odmori mišico še posebej obremenimo. Izvajajte jo tako, da imate kolena ves čas iztegnjena, hrbtenico pa ravno. Vso težo dvigate z meči, kar pomeni, da je edino gibanje spust in dvig telesa v gležnjih. Vajo izvajajte kontrolirano in počasi, težo prilagodite svojim zmožnostim in se seveda na začetku segrejte. Priporočam, da izberete težo s katero boste lahko naredili vseh 10 serij. Šele ko boste z določeno težo zmogli narediti 10 serij po 10 ponovitev, le to povišajte.

Ponovitve

Za začetnike, da ne bo preveč bolelo, priporočam 3-4 serije z 10 ponovitvami in 2 sekundno pavzo
Za bolj natrenirane pa do 10 serij z 10 ponovitvami in 2 sekundno pavzo.

Vitja Sikošek
Vitja Sikošek
Pri delu me motivirajo rezultati, ter zadovoljstvo ljudi katerim lahko pomagam. Sem strokovnjak za modulacijo BIOSIGNATURE, ki sem jo uspešno zaključil na vseh stopnjah. Študiral sem tudi v ZDA na fakulteti za FUNKCIONALNO MEDICINO. S tem delom se ukvarjam že 25 let in s tem namenom sem tudi naredil blagovno znamko in spletno stran VITJA.SI, ki sta plod mojega dela. Glavna strast mojega dela je prebavni trakt, saj verjamem, da je jedro zdravja in počutja skrito v prebavnem traktu. Od nekdaj sem si želel ljudem pomagati s kvalitetnimi izdelki, ki dosegajo svoj namen, a ker z izdelki na trgu nisem bil zadovoljen, sem razvil svoje Premium izdelke visoke kakovosti. Za več informacij o mojemu delu, klikni tukaj.
Poliquin Performance Specialist
Poliquin Performance Specialist
ICANS

Morda te zanima tudi