VIDEO: Zelo težka vaja, za zelo močne in čvrste roke

vaja za roke in ramena

Vaja, ki jo vidite na posnetku je ena izmed težjih vaj za krepitev zadnjega dela rok, oz. mišice triceps. Ta mišica se nahaja na zadnji strani rok in njena glavna naloga je izteg komolca. Z izvajanjem vaje, ki jo vidite na posnetku, boste okrepili omenjeno mišico in pripomogli k temu, da bodo vaše roke močnejše, čvrstejše in nenazadnje tudi lepšega izgleda.

Izvedba

Vajo lahko izvajate doma na kavču, še bolje pa je na blazini kjerkoli. Na posnetku lahko vidite tri različne variante oz. izvedenke iste vaje. Od najlažje do najtežje. Če opišemo srednjo je izvedba sledeča: S koleni in rokami smo čvrsto naslonjeni na tla. Komolci so obrnjeni nazaj in telo spuščamo proti tlom v ravni liniji. Zelo pomembno je, da glava ob spustu ne gre nazaj, saj tako razbremenimo omenjeno mišico in ne naredimo nič. Najbolje boste opisano videli na posnetku, ki je priložen.

Ponovitve

Priporočam, da naredite 10 ponovitev izbrane težavnosti, ki jo še zmorete pravilno narediti vsaj 5X s 60 sekundno pavzo.

Vitja Sikošek
Vitja Sikošek
Sem Vitja Sikošek, strokovnjak na področju Biosignature modulacije in treningov z utežmi. V zadnjih 25 letih sem pomagal več kot 1000 posameznikom pri preoblikovanju telesa ter izboljšanju zdravja in počutja. Svoje znanje redno izpopolnjujem na izobraževanjih, kar potrjuje tudi preko 15 pridobljenih certifikatov, med katerimi najbolj izstopata PICP (Poliquin performance specialist) nivo 2 in strokovnjak Biosignature modulacije nivo 2. Za več informacij o mojemu delu, kliknite tukaj.
Poliquin Performance Specialist
Poliquin Performance Specialist
ICANS

Morda te zanima tudi