7 stvari za delovanje orodja med nogami

delovanje

Delovanje, učinkovito delovanje vašega orodja med nogami je vsekakor nekaj nad čemer je večina navdušena. Imamo pomembne novice, ki vključujejo gliceril trinitrat oziroma nitroglicerin, ki se uporablja za lajšanje angin in pri razstreljevanju bančnih sefov v starih filmih. Če si namažemo topičen gel z 0.2 odstotka gliceril nitrata na žleze penisa, je rezultat močna erekcija v petih do desetih minutah. To je velika razlika od oralnih PDE5 inhibitorjev, kot sta sildenafil in vardenafil (Viagra in Levitra), ki potrebujejo vsaj pol ure, da začnejo učinkovati, ter eno do dve uri, da dosežejo največjo koncentracijo v krvi. In, v nasprotju z Viagro in Levitro, absorbcija tega gela ni prizadeta z maščobami v naših obrokih. Z nekaj sreče bo ta gel na voljo že letos. Medtem pa obstaja kar nekaj drugih stvari, s katerimi si lahko pomagamo do močnejših erekcij, ki sledijo v nadaljevanju. A prvo:

Testosteron: brez zadostno visokega nivoja testosterona, ali bolj pomembno, pravilnim razmerjem med prostim testosteronom in estrogenom, po vsej verjetnosti ne boste dobili erekcije, vsaj ne od spolne stimulacije. Pravzaprav bo seks ena zadnjih stvari v vaših mislih, nekje skupaj s podkvami in garjami. Če imate probleme z erekcijo iz enostavnega razloga, da nimate nobene želje po spolnosti, imate mogoče nizek nivo testosterona. Testirajte se, tako za prosti testosteron kot estrogen.

Stvari, ki jih morate zaužiti ali narediti za boljše in močnejše erekcije oz boljše delovanje

 1. Sok granatnih jabolk: Raziskava soka granatnih jabolk je odkrila, da je izboljšal erektilno disfunkcijo v 42 moških. Mnogo raziskav je potrdilo to lastnost tega rubinsko rdečega soka. Ali to doseže z izboljšanjem funkcije srca (in vse kar pomaga srcu in cirkulaciji je dobro za penis) ali preko kakšnega drugega mehanizma, še ni v celoti znano. Če želite eksperimentirati z njegovimi učinki izboljšanja erekcij, ga popijte približno 2 decilitra na dan. Ali ga je potrebno popiti določeno število ur pred seksom ni znano, a če ga popijemo zjutraj deluje dobro pri tistih, ki imajo spolne odnose taisti večer.
 2. Keglove vaje: Da, starejše ženske izvajajo te vaje, da njihovi mehurji ne popustijo v neprimernih trenutkih, a te vaje so dobre tudi za moške v boju zoper erektilno disfunkcijo. Hitro pokrčite vaše mišice medeničnega dna 30 krat zapored. Ponovite dva, tri ali večkrat na dan.
 3. Pokovka: Pokovka pride v poštev zato, ker je dober vir aminokisline L-arginine (približno pol grama za vsakih 85 gramov pokovke). Arginin je biološki prekursor dušikovega oksida, ki igra prominentno vlogo v rojstvu in ohranjanju erekcij. Čeprav ne bo nadomestil zdravil za erektilno disfunkcijo, pa vam lahko pokovka pomaga pri optimizaciji vašega krvnega pretoka.
 4. Vitamin B12: Pomanjkanje tega vitamina ni tako pogosto, vendar pa je boljše, da povečate njegov vnos, če ste vegan, starejša oseba, ali nekdo, ki jemlje zdravilo metformin, ali pa bo rezultat utrujen in ravnodušen penis.
 5. Kvinoja: Podobno kot pri pokovki, ima to zrno visoko vsebnost arginina, zraven pa še visoko vsebnost glutaminske kisline. Ti aminokislini sta znani po tem, da dvigneta nivoje dušikovega oksida.
 6. L-Citrulin: Ta aminokislina je prekursor arginina, in kot smo že povedali, arginin poveča proizvodnjo dušikovega oksida.Vendar pa kaže, da iz nekega razloga ta aminokislina deluje še boljše kot sam arginin. Ena raziskava, ki je preučevala njeno uporabo, je pokazala 70 odstotno povečanje števila spolnih odnosov.
 7. Različni prehranski dodatki: Kurkumin, ginseng, koencim Q10 in vitamin C vsi ali povišujejo dušikov oksid ali pa preprečijo njegovo razgradnjo.

Stvari, ki se jim je potrebno izogibat, da bo delovanje hidravlike nemoteno

Vsi poznamo večino običajnih stvari, ki prestrašijo erekcije, kot so alkohol in uporaba drog, kajenje, prekomerna telesna teža in slaba kardiovaskularna kondicija, depresija in druge, vendar pa lahko na to listo dodamo tudi dve presenetljivi stvari:

 1. Kolesarjenje: Da, prekomerno kolesarjenje lahko poškoduje “napeljavo”, ki pošilja kri v penis. Če ste resni kolesarji, si kupite vsaj enega tistih specialnih sedežev, ki trdijo, da rešijo to težavo.
 2. Ustna voda: Dušikov oksid je nujen za dobre erekcije, a 50 odstotkov naše proizvodnje dušikovega oksida pride iz nitratov, ki jih najdemo v zeleni, listnati zelenjavi. Takoj, ko zagrizemo v te liste, začnejo bakterije v naših ustih pretvarjati te nitrate v nitrite, ki producirajo naše erekcije. Če pa prevečkrat grgramo z ustno vodo, zaustavimo te bakterije in kemično konverzijo. Da, učinek je verjetno minimalen, a zakaj bi se igrali z našo zmožnostjo za dober seks, če to ni potrebno. Vzamite Tic Tac ali pa raje žvečite žvečilni gumi.

Ne spreglejte kategorij z ostalimi koristnimi nasveti, naše spletne trgovine in spletne strani naše nove blagovne znamke ⤵️

Vitja Sikošek
Vitja Sikošek
Sem Vitja Sikošek, strokovnjak na področju Biosignature modulacije in treningov z utežmi. V zadnjih 25 letih sem pomagal več kot 1000 posameznikom pri preoblikovanju telesa ter izboljšanju zdravja in počutja. Svoje znanje redno izpopolnjujem na izobraževanjih, kar potrjuje tudi preko 15 pridobljenih certifikatov, med katerimi najbolj izstopata PICP (Poliquin performance specialist) nivo 2 in strokovnjak Biosignature modulacije nivo 2. Za več informacij o mojemu delu, kliknite tukaj.
Poliquin Performance Specialist
Poliquin Performance Specialist
ICANS

Reference:

 1. Ralph, David, “Efficacy and Safety of MED2005, a Topical Glyceryl Trinitrate Formulation, in the Treatment of Erectile Dysfunction: A Randomized Crossover Study,” The Journal of Sexual Medicine.
 2. International Journal of Impotence Research, Nov/Dec 2007,19(6):564-567.
 3. Saowanee, Kumpun,”Ecdysteroids from Chenopodium quinoa Willd., an ancient Andean crop of high nutritional value,” Science Direct, Vol. 71, April 15, 2011, pp

Morda te zanima tudi