Kavne kroglice

kavne kroglice

Sestavine:

  • 1 veliki sladki krompir
  • 10 namočenih datljev
  • 1 skodelica fino mlete razmaščene kokosove moke
  • 1-2 žlici kakava ali kave v prahu in 30-60 g izolata ISO XP izolata
  • ščepec soli
  • 50-100 ml agavinega ali datljevega sirupa-lahko tudi brez.
  • 80 g temne čokolade

Postopek priprave:

Sladki krompir skuhamo do mehkega in ga z vilico dobro pretlačimo. S paličnim mešalnikom ali smoothie makerjem skupaj spasiramo kuhan pretlačen sladki krompir in datlje.Postopoma dodamo še preostale sestavine (razen temne čokolade), da dobimo kompaktno zmes, ki jo lahko oblikujemo v kompaktne kroglice.Z rokami iz pripravljene mase oblikujemo kroglice.Kroglice za kakšno uro postavimo v zamrzovalnik.Na pari stopimo temno čokolado.Kroglice vzamemo iz zamrzovalnika in jih pomočimo v stopljeno čokolado in po želji okrasimo.

In zakaj pomagajo pri hujšanju?

Vsebujejo 2 ključni sestavini. To sta kava in beljakovine.

  • Kava ima nešteto pozitivnih učinkov, eden izmed njih je povečana termogeneza – to je poraba kalorij, ki jih telo porabi za tvorbo toplote – posledično porabite več kalorij in hujšate.
  • Beljakovine vas bodo nasitile, bistveno pripomogle k preoblikovanju telesa, da imamo več mišic in manj maščobe. Beljakovine v prahu imajo zelo malo kalorij in nič sladkorja, a obenem dodajo sladici tisto sladkost, ki jo drugače dobimo s sladkorjem. Z beljakovinami v prahu dobimo odlično sladico brez sladkorja. Mi nikoli ne dodamo naključnih beljakovin, pač pa skrbno izbrane po okusu in kakovosti. Če boste poskusili recept, ga poskusite kot je treba in ne boste razočarani.

Dober tek, Lana

Čokoladni energijski keksi (10 keksov) 2

Recept je pripravila Lana Matjašič. Svojo strast do pečenja in kuhanja razkriva pod profilom Diabfit Lana. Diabfit Lana zato, ker je diabetik in kljub temu živi fit življenje. Z sladkorno boleznijo tipa 1 se uspešno spopada že 21 let in ji daje navdih, da bolezen povezuje z zdravim načinom prehranjevanja in gibanja. Obožuje šport, fitnes in gibanje na splošno. Želi živeti kar se da fit “sladkorno” življenje, zato ustvarja sladkorju prijazne recepte, se ukvarja s fitnesom in raziskuje vse o bolezni. Z veseljem deli recepte in nasvete o sladkorni bolezni, za katere upa, da vam bodo v pomoč in veselje.

Če želiš prejeti svojo BREZPLAČNO KNJIGO RECEPTOV, nam preko spodnjega obrazca posreduj svoje podatke.

Morda te zanima tudi