Jagodna krema iz kazeina

Kazein poznaš?

Kazen so proteini oziroma mlečne beljakovine zelo počasi sproščajo aminokisline v telo. Kazein je kot obrok beljakovin idealen za zadnji obrok pred spanjem. V želodcu namreč ustvari gel, ki upočasni prebavni sistem in s tem prebavo beljakovin. Kazein je izdelan s postopkom ultrafiltracije posnetega mleka, ki odstrani presežno maščobo in laktozo. Je brez glutena, hormonov in težkih kovin.

Sestavine:

  • 50g kazeina jagoda
  • 25g mletih mandljev ali lešnikov
  • 330g mleka
  • 50g zmrznjenih jagod, borovnic ali malin
  • 20g olja oreščkov (laneno, avokadovo olje)

Čas priprave: 4 minute

Postopek priprave:

V skledo damo 50g kazeina, nato dodamo 25g mletih mandljev ali lešnikov. Vse skupaj dobro premešamo. Dodamo še 330g mleka in mešamo tako dolgo, da postane zmes enakomerno gosta brez grudic. Lahko damo za kratek čas v hladilnik, da se masa zgosti in ohladi. Pravzaprav je najboljše da si obrok pripraviš en večer prej ali zjutraj, saj se tako skozi dan krema spremeni v mouse in zvečer uživaš v kremi, ki si jo privoščiš na žlico. Jagodna krema ali puding je tako še posebej primeren za zvečer, zaradi hitre priprave, kazein pa je znan po tem da postopoma sprošča aminokisline v krvni obtok in tako čez noč zagotovi enakomerno in dolgotrajno regeneracijo.

Če želiš prejeti svojo BREZPLAČNO KNJIGO RECEPTOV, nam preko spodnjega obrazca posreduj svoje podatke.

Beljakovinske palačinke iz samo dveh sestavin 2

Kuhanje je moja strast in način sproščanja. Rada preizkušam nove stvari in recepte, ki jih potem ocenijo moji največji kritiki. Zdrava prehrana je še kako raznolika in okusna, le poigrati se je treba malce. Obenem pa menim, da je prav da se vsake toliko pocrkljamo tudi s tistimi sladkimi pregrehami, ki morda ne sodijo v sam vrh zdrave prehrane. Na spletu je veliko klasičnih receptov, ki se odlični a imajo le eno pomanjkljivost. Vsebujejo absolutno preveč sladkorja, ki sladico po mojem mnenju le uniči, saj razen sladkobe ne občutiš ničesar. Zelo rada eksperimentiram klasične recepte, ki pa ji preuredim v bolj zdravo različico, ki je tudi precej boljšega okusa, saj brbončice zaznajo še druge sestavine, ko je pretirana sladkoba odstranjena.

Morda te zanima tudi