Polnjeni beljakovinski keksi z marmelado

Sestavine:

Postopek priprave:

  1. V večji posodi z električnim mešalnikom penasto zmiksamo 3 jajca in 1 beljak. Stepamo približno 3-5min.
  2. Dodamo preostale sestavine, razen izbranega sadja in sladila.
  3. Vse skupaj sedaj dobro premešamo.
  4. Namastimo pekač.
  5. Z žlico naredimo majhne kupčke. 1 žlica mase zadošča za 1 enojni keks.
  6. Pečico segrejemo na 160-170 stopinj celzija in pečemo 10 min.
  7. Pečene kekse ohladimo.
  8. Medtem zmiksamo izbrano sadje s sladilom. Dodamo lahko želatino v prahu ali agar-agar, če želimo bolj gosto in kompaktno strukturo.

Vzamemo dva keksa in ju z notranje strani premažemo z domače pripravljeno marmelado. Sestavimo ju skupaj.

Hranilne vrednosti:

Na celotno zapisano količino: 720 kalorij / 25,5 g maščob / 36,8 g OH / 77,6 g beljakovin. Količina za 4 dvojne kekse. Vrednosti za 1 dvojni keks:   180 cal / 6,4 / 9,2 / 19,4

Nasveti: Za mehkejši biskvit stepamo jajca 5 min. Za sadje lahko izberete vam ljub okus. Lahko uporabite že pripravljeno marmelado. Količina sladila je po vašem okusu, lahko izbirate tudi med: stevijo, sukrinom, brezinim sladkorjem, sugar sweet-om,…  
Možnosti zamenjave sestavin: Beljakovine v prahu lahko zamenjamo z aromo vanilije.  Ob menjavi sestavin se spremenijo hranilne vrednosti obroka.  

Dober tek,
Lana
Čokoladni energijski keksi (10 keksov) 2
Recept je pripravila Lana Matjašič. Svojo strast do pečenja in kuhanja razkriva pod profilom Diabfit Lana. Diabfit Lana zato, ker je diabetik in kljub temu živi fit življenje. Z sladkorno boleznijo tipa 1 se uspešno spopada že 21 let in ji daje navdih, da bolezen povezuje z zdravim načinom prehranjevanja in gibanja. Obožuje šport, fitnes in gibanje na splošno. Želi živeti kar se da fit “sladkorno” življenje, zato ustvarja sladkorju prijazne recepte, se ukvarja s fitnesom in raziskuje vse o bolezni. Z veseljem deli recepte in nasvete o sladkorni bolezni, za katere upa, da vam bodo v pomoč in veselje.

Če želiš prejeti svojo BREZPLAČNO KNJIGO RECEPTOV, nam preko spodnjega obrazca posreduj svoje podatke.


Morda te zanima tudi