Proteinska Čoko banana

čoko banana

Čoko banana je sladica, ki jo hitro pripraviš in uživaš v njej dalj časa. Banane in čokolada so meni že tako odlična kombinacija, vedno me spomnijo na tiste male čokoladne bananice, ki sem jih jedla kot otrok. Skupaj z orehi in kokosovo moki, pa ša boljše, saj se ju ne okusi preveč, le struktura je takšna bolj kot keks.

Sestavine za biskvit:

+nekaj žlic mleka s katerimi namočite pečen biskvit

Krema:

 • Akcija! Proteinska Čoko banana 1

  Reflex nutrition Complete diet protein 20% POPUST

  24,90 19,90
  Izberite možnosti
 • Eritritol naravno sladilo

  Naravno sladilo Eritritol 400g

  7,99
  Dodaj v košarico
 • Proteinska Čoko banana 2

  Kakav v prahu iz ekološke pridelave 125g

  3,99
  Dodaj v košarico
 • kokosova moka kokos

  Kokosova moka iz ekološke pridelave 500g

  6,99
  Dodaj v košarico
 • flavo-drops-bela čokolada

  Flavo drops 38ml

  5,90
  Izberite možnosti

Priprava:

Vse sestavine za biskvit zmešaš skupaj in jih vliješ v namaščen pekač, ter pečeš na 180 stopinj celzija 18 minut. Masa, ki jo vliješ v pekač mora biti precej tekoča. Če se ne razlije lepo po pekaču, lahko dodaš še malo mleka.

Kremo je potrebno skuhati v kozici. Najprej zmešaš jajca z vanilijevim sladkorjem. Nato dodaš škrob in malo mleka. Preostalo mleko (od 2 dl) daš segreti in dodaš mešanico jajc in škroba, ter ves čas mešaš saj se zelo hitro zgosti. Ko se zgosti, odstaviš z ognja in nalomiš koščke čokolade v maso, ter mešaš tako dolgo da se raztopijo. Nato dodaš še maslo in spet mešaš, dokler ne dobiš enakomerne mase. Posebej stepeš 3dl smetane za stepanje in jo primešaš masi z jajci in čokolado.

Tri večje banane narežeš na tanjše kolobarje, ki jih razporediš po pekaču. Preliješ z vrhnjo kremo. Po želji na vrh kreme naribaš temno čokolado in daš za nekaj ur v hladilnik, da se krema lepo strdi. Nato narežeš na kocke in uživaš v čoko bananinih rezinah.

Ne spreglejte kategorij z ostalimi koristnimi nasveti, naše spletne trgovine in spletne strani naše nove blagovne znamke 

Dober tek,

Beljakovinske palačinke iz samo dveh sestavin 2

Kuhanje je moja strast in način sproščanja. Rada preizkušam nove stvari in recepte, ki jih potem ocenijo moji največji kritiki. Zdrava prehrana je še kako raznolika in okusna, le poigrati se je treba malce. Obenem pa menim, da je prav da se vsake toliko pocrkljamo tudi s tistimi sladkimi pregrehami, ki morda ne sodijo v sam vrh zdrave prehrane.

Morda te zanima tudi