Pecivo – čokoladna torta

čokoladna torta

Čokoladna torta – pecivo, ki se mu ne moreš upreti

Čokoladna torta, sladica ki jo vsi obožujemo. No morda se najde kdo, ki čokolade ne obožuje a jaz takšne osebe ne poznam. Čokolada pač vedno “paše”.

Čokoladna torta z dodatkom banane je sladica, ki jo hitro pripraviš in uživaš v njej dalj časa. Banane in čokolada so meni že tako odlična kombinacija, vedno me spomnijo na tiste male čokoladne bananice, ki sem jih jedla kot otrok. Skupaj z orehi in moko, pa še boljše, saj se ju ne okusi preveč, le struktura je bolj pododbna pecivu.

Sestavine za biskvit:

+nekaj žlic mleka s katerimi namočite pečen biskvit

Krema:

Priprava:

Jajca stepaš z eritritolom dve minuti, da se količina podvoji. Dodaš suhe sestavine in premešaš, ter postopoma dodajaš mleko ter mešaš.

skupaj in jih vliješ v namaščen pekač, ter pečeš na 180 stopinj celzija 18 minut. Masa, ki jo vliješ v pekač mora biti precej tekoča. Če se ne razlije lepo po pekaču, lahko dodaš še malo mleka.

Kremo je potrebno skuhati v kozici. Najprej zmešaš jajca z vanilijevim sladkorjem. Nato dodaš škrob in malo mleka. Preostalo mleko (od 2 dl) daš segreti in dodaš mešanico jajc in škroba, ter ves čas mešaš saj se zelo hitro zgosti. Ko se zgosti, odstaviš z ognja in nalomiš koščke čokolade v maso, ter mešaš tako dolgo da se raztopijo. Nato dodaš še maslo in spet mešaš, dokler ne dobiš enakomerne mase. Maso malco ohladiš, predev vanjo dodaš stepeno smetano. Posebej stepeš 3dl smetane za stepanje in jo narahlo primešaš masi z jajci in čokolado.

Tri večje banane narežeš na tanjše kolobarje, ki jih razporediš po pekaču. Preliješ z vrhnjo kremo. Po želji na vrh kreme naribaš temno čokolado in daš za nekaj ur v hladilnik, da se krema lepo strdi. Če lahko je najbolje, da jo pustiš čez noč v hladilniku ali pa jo po nekaj urah na hladnem previdno razrežeš na kocke. Čokoladna torta ali pecivo, odvisno v kakšnem pekaču jo pripraviš je pripravljena in najboljšega okusa bo čez kak dan, čeprav se že prvi dan ne boš mogel/a upreti. Te izzivam, da poskusiš in se prepričaš.

Dober tek,

Ne spreglej kategorij z ostalimi koristnimi nasveti in naših objav na socialnih omrežjih:

Vitja Sikošek
Vitja Sikošek
Pri delu me motivirajo rezultati, ter zadovoljstvo ljudi katerim lahko pomagam. Sem strokovnjak za modulacijo BIOSIGNATURE, ki sem jo uspešno zaključil na vseh stopnjah. Študiral sem tudi v ZDA na fakulteti za FUNKCIONALNO MEDICINO. S tem delom se ukvarjam že 25 let in s tem namenom sem tudi naredil blagovno znamko in spletno stran VITJA.SI, ki sta plod mojega dela. Glavna strast mojega dela je prebavni trakt, saj verjamem, da je jedro zdravja in počutja skrito v prebavnem traktu. Od nekdaj sem si želel ljudem pomagati s kvalitetnimi izdelki, ki dosegajo svoj namen, a ker z izdelki na trgu nisem bil zadovoljen, sem razvil svoje Premium izdelke visoke kakovosti. Za več informacij o mojemu delu, klikni tukaj.
Poliquin Performance Specialist
Poliquin Performance Specialist
ICANS
Beljakovinske palačinke iz samo dveh sestavin 2

Kuhanje je moja strast in način sproščanja. Rada preizkušam nove stvari in recepte, ki jih potem ocenijo moji največji kritiki. Zdrava prehrana je še kako raznolika in okusna, le poigrati se je treba malce. Obenem pa menim, da je prav da se vsake toliko pocrkljamo tudi s tistimi sladkimi pregrehami, ki morda ne sodijo v sam vrh zdrave prehrane. Na spletu je veliko klasičnih receptov, ki se odlični a imajo le eno pomanjkljivost. Vsebujejo absolutno preveč sladkorja, ki sladico po mojem mnenju le uniči, saj razen sladkobe ne občutiš ničesar. Zelo rada eksperimentiram klasične recepte, ki pa ji preuredim v bolj zdravo različico, ki je tudi precej boljšega okusa, saj brbončice zaznajo še druge sestavine, ko je pretirana sladkoba odstranjena.

Če želiš prejeti svojo BREZPLAČNO KNJIGO RECEPTOV, nam preko spodnjega obrazca posreduj svoje podatke.

Morda te zanima tudi