Čokoladna torta – pecivo, ki se mu ne moreš upreti
Čokoladna torta, sladica ki jo vsi obožujemo. No morda se najde kdo, ki čokolade ne obožuje a jaz takšne osebe ne poznam. Čokolada pač vedno “paše”.
Čokoladna torta z dodatkom banane je sladica, ki jo hitro pripraviš in uživaš v njej dalj časa. Banane in čokolada so meni že tako odlična kombinacija, vedno me spomnijo na tiste male čokoladne bananice, ki sem jih jedla kot otrok. Skupaj z orehi in moko, pa še boljše, saj se ju ne okusi preveč, le struktura je bolj pododbna pecivu.
Sestavine za biskvit:
- 3 jajca
- 3 žlice sladkorja ali eritritola
- 30g beljakovin Complete diet protein (dodajo sladkost in kakovostne beljakovine brez sladkorja)
- 1 žlica kakava
- 3 žlice mletih orehov
- 2 žlici razmaščene kokosove moke
- polovica pecilnega praška
- 1dl mleka
+nekaj žlic mleka s katerimi namočite pečen biskvit
Krema:
- 2 jajci
- 2 žlici škroba za zgostitev
- 2dl mleka
- 7dag temne čokolade
- Flavo Drops-čokolada (po okusu 10-15 kapljic) – dodajo sladkost in aromo brez kalorij.
- 100g masla
- 1 vanilijev sladkor
- 300ml sladke smetane
- 3 večje banane
Priprava:
Jajca stepaš z eritritolom dve minuti, da se količina podvoji. Dodaš suhe sestavine in premešaš, ter postopoma dodajaš mleko ter mešaš.
skupaj in jih vliješ v namaščen pekač, ter pečeš na 180 stopinj celzija 18 minut. Masa, ki jo vliješ v pekač mora biti precej tekoča. Če se ne razlije lepo po pekaču, lahko dodaš še malo mleka.
Kremo je potrebno skuhati v kozici. Najprej zmešaš jajca z vanilijevim sladkorjem. Nato dodaš škrob in malo mleka. Preostalo mleko (od 2 dl) daš segreti in dodaš mešanico jajc in škroba, ter ves čas mešaš saj se zelo hitro zgosti. Ko se zgosti, odstaviš z ognja in nalomiš koščke čokolade v maso, ter mešaš tako dolgo da se raztopijo. Nato dodaš še maslo in spet mešaš, dokler ne dobiš enakomerne mase. Maso malco ohladiš, predev vanjo dodaš stepeno smetano. Posebej stepeš 3dl smetane za stepanje in jo narahlo primešaš masi z jajci in čokolado.
Tri večje banane narežeš na tanjše kolobarje, ki jih razporediš po pekaču. Preliješ z vrhnjo kremo. Po želji na vrh kreme naribaš temno čokolado in daš za nekaj ur v hladilnik, da se krema lepo strdi. Če lahko je najbolje, da jo pustiš čez noč v hladilniku ali pa jo po nekaj urah na hladnem previdno razrežeš na kocke. Čokoladna torta ali pecivo, odvisno v kakšnem pekaču jo pripraviš je pripravljena in najboljšega okusa bo čez kak dan, čeprav se že prvi dan ne boš mogel/a upreti. Te izzivam, da poskusiš in se prepričaš.
Dober tek,
Ne spreglej kategorij z ostalimi koristnimi nasveti in naših objav na socialnih omrežjih:
Kuhanje je moja strast in način sproščanja. Rada preizkušam nove stvari in recepte, ki jih potem ocenijo moji največji kritiki. Zdrava prehrana je še kako raznolika in okusna, le poigrati se je treba malce. Obenem pa menim, da je prav da se vsake toliko pocrkljamo tudi s tistimi sladkimi pregrehami, ki morda ne sodijo v sam vrh zdrave prehrane. Na spletu je veliko klasičnih receptov, ki se odlični a imajo le eno pomanjkljivost. Vsebujejo absolutno preveč sladkorja, ki sladico po mojem mnenju le uniči, saj razen sladkobe ne občutiš ničesar. Zelo rada eksperimentiram klasične recepte, ki pa ji preuredim v bolj zdravo različico, ki je tudi precej boljšega okusa, saj brbončice zaznajo še druge sestavine, ko je pretirana sladkoba odstranjena.
Če želiš prejeti svojo BREZPLAČNO KNJIGO RECEPTOV, nam preko spodnjega obrazca posreduj svoje podatke.