Sestavine:
- 500g grškega jogurta (z 0 ali 2% maščob) ali skyr
- 60g izolata ISO XP 100% IZOLAT-Choco peanut
- Pribl. 3-5 žlic arašidovega namaza
- Pest nalomljenih arašidov
Priprava:
- V električnem mešalniku ali preprosto z žlico dobro zmešamo skyr in beljakovine v prahu.
- Po želji dodamo manj ali več beljakovin v prahu.
- Maso vlijemo v pekač.
- Z žličko naredimo majhne kupčke arašidovega masla, ki ga z vilico oblikujemo v obliko vzorca.
- Po vrhu potresemo še nekaj arašidov.
- Zamrznemo.
Nasveti:
Pri izbiri jogurta pazimo na delež maščob in ogljikovih hidratov, saj s tem povečujemo kalorično vrednost obroka.
Če je le možno, izberemo jogurt z manjšim deležom ogljikovih hidratov in se tako izognemu vnosu dodatnega sladkorja. Arašidovo maslo lahko pripravimo tudi domače. Za zapisan recept sem pripravila domače arašidovo maslo.
Hranilne vrednosti:
Na celotno zapisano količino: 1140 kalorij / 54 g maščob / 30 g OH / 132 g beljakovin. Količina za 12 kosov. Vrednosti za 1 kos: 95 cal /4,5 / 2,5 / 11
Dober tek,
Lana
Recept je pripravila Lana Matjašič. Svojo strast do pečenja in kuhanja razkriva pod profilom Diabfit Lana. Diabfit Lana zato, ker je diabetik in kljub temu živi fit življenje. Z sladkorno boleznijo tipa 1 se uspešno spopada že 21 let in ji daje navdih, da bolezen povezuje z zdravim načinom prehranjevanja in gibanja. Obožuje šport, fitnes in gibanje na splošno. Želi živeti kar se da fit “sladkorno” življenje, zato ustvarja sladkorju prijazne recepte, se ukvarja s fitnesom in raziskuje vse o bolezni. Z veseljem deli recepte in nasvete o sladkorni bolezni, za katere upa, da vam bodo v pomoč in veselje.
Če želiš prejeti svojo BREZPLAČNO KNJIGO RECEPTOV, nam preko spodnjega obrazca posreduj svoje podatke.