Čokoladna torta z oreščki

Še en hiter in enostaven recept za pripravo sladice, za vse prave čokoholike in ljubitelje oreščkov. Pripravite jo lahko kot torto ali pecivo, sama priprava in peka vam ne bo vzela veliko časa. Je pa dobro, da pustite sladico, da se dobro ohladi, zato je najbolje da jo pripravite zvečer za naslednji dan.

Sestavine za biskvit:

Jajca  stepajte  do goste mase, ki ji nato dodate kakav in flavo dropse. Pekanova jedrca s pomočjo kuhinjskega kladivca razdrobite na manjše koščke.  Najlažje to naredite tako, da date pekanova jedrca v vrečko in jih potolčete, da ne boste imeli oreščkov po celi kuhinji. Jedrc ni potrebno  čisto zmleti, kakšen večji košček, bo poskrbel za strukturo torte. Zdrobljene pekane dodate v maso, jajc, kakava in flavo dropsov. Dobro premešate in vlijete v pekač za torte (24cm). Pečete 20min na 180 stopinj celzija.

Krema oz. nadev:

  • 4 dl sladke smetane za stepanje (uporabite pravo smetano in ne rastlinske)
  • 100 g kremnega sira
  • 30 dag čokolade (15 dag čokolade za kuhanje in 15 dag temne čokolade, (nekje 80% vsebnosti kakava)
  • 1-2 dl smetane za stepanje, ki jo postrežete ob torti

2 dl sladke smetane segrejete vendar ne zavrete. V njej raztopite čokolado in odstavite, ter mešate do gladke zmesi. V čokoladno maso dodajte 100g kremnega sira in 2dl stepene smetane. Narahlo premešajte in dodajte maso na biskvit.

Ker je masa še precej rahla jo za nekaj ur postavite v hladilnik, najbolje čez noč. Naslednji dan, je torta najboljše teksture in okusa in ne boste imeli težav pri rezanju. Priporočam, da stepete še svežo smetano in dodate kakšno žlico h kosu torte, saj je zame pri tej torti nepogrešljiva in še izboljša okus same torte. Kakšna sveža jagoda, pa bo poleg dekoracije vnesla še malo svežine k čokoladi.

Dober tek

Marjana Sikošek

Če želiš prejeti svojo BREZPLAČNO KNJIGO RECEPTOV, nam preko spodnjega obrazca posreduj svoje podatke.

Morda te zanima tudi