Sestavine:
- 100g pirinega rižeka
- 150ml polnomastnega kokosovega mleka (iz pločevinke)
- 300ml kokosovega mleka
- 1 žlička vanilije v prahu ali Flavo drops-vanilija
- 5 žlic eritritola
- 300ml vode
Sestavine za beljakovinski preliv:
- 60g Reflex diet protein – jagoda-malina
- 100ml mandljevega mleka
- 1 žliča koruznega škroba
Priprava:
- Pirin rižek nasipamo v lonec, ga prelijemo z vodo ter namakamo čez noč. Zjutraj rižek dobro speremo in prelijemo s kokosovim mlekom (navadnim) in tistim iz pločevinke.
- V lonec dodamo tudi vaniljo, eritritol in vse skupaj kuhamo na srednji temperaturi približno 30 minut.
- Vmes pogosto premešamo in pazimo, da se nam rižek ne prilepi na dno.
- Med kuhanjem po potrebi dodajamo vodo. Seveda je dodamo toliko, da dobimo željeno teksturo.
- Med kuhanjem rižeka pa pripravimo tudi beljakovinski preliv in sicer tako, da v kozici zavremo mleko.
- Ko je mleko tik pred vreliščem, z metlico vmešamo beljakovine in koruzni škrob.
- Nato odstavimo in mešamo, dokler se dobimo gostega preliva (skoraj tako kot puding).
- Sedaj je čas, da vse skupaj serviramo v skodelico, dodamo beljakovinski preliv, kokosov čips in granatno jabolko.
Dober tek,
Recept je pripravila Neja Gril, ki na Ig ustvarja pod imenom everyday_breakfast_club
Če želiš prejeti svojo BREZPLAČNO KNJIGO RECEPTOV, nam preko spodnjega obrazca posreduj svoje podatke.