
Sestavine za 1 plast:
- 40g chia semen Vitja.si
- 30g mletih lešnikov
- 15g kremnega lešnikovega namaza Vitja.si
- 250ml rastlinskega mleka po izbiri
Sestavine za 2 plast:
- 50g chia semen Vitja.si
- 30g kremnega lešnikovega namaza Vitja.si
- 300ml rastlinskega mleka
- 20g kakava Vitja.si
- 20g veganskih beljakovin Plant based – okus kakav-karamela
- ščepec soli
Sestavine za 3 plast:
opcijsko 4 PLAST: dalgona coffee
- 2 žlici instant kave
- 2 žlici eritritola iz ekološke pridelave Vitja.si
- 2 žlici vode
Priprava:
- V ločeno posodo stresemo vse sestavine za prvo plast chia pudinga in premešamo.
- Nato vse sestavine za 2 plast dodamo v multipraktik in sestavine miksamo tako dolgo, da ne dobimo gostega in kompaktnega pudinga. Po potrebi lahko dodamo še nekaj tekočine.
- Zmes za prvo in drugo plast postavimo v hladilnik za vsaj 1 uro oz. tako dolgo, da se chia semena ne napihnejo in se ustvari kompakten puding.
- Nato v 4 steklene kozarčke enakomerno razporedimo najprej prvo zmes in nato še drugo. Kot tretjo plast v vsak kozarček dodamo kremni lešnikov namaz in na vrh dodamo stepeno kavo (dalgona coffee) skupaj z nasekljanimi lešniki in čokolado.
PRIPRAVA DALGONA KAVE: Dalgona kavo ali stepeno kavo pripravimo tako, da v merilno posodo dodamo dve žlici vode, kave in eritiritola/sladkorja in z ročnim penilcem stepete kavo, da nastane smetani podobna zmes. Kavno “smetano” serviramo na vrh pudinga in uživamo!
Če želiš prejeti svojo BREZPLAČNO KNJIGO RECEPTOV v vrednosti 14,9€ + unikatno kodo za 20% POPUST NA CELOTEN PRVI NAKUP v naši trgovini, nam preko spodnjega obrazca posreduj svoje podatke.
Dober tek,
Recept je pripravila Neja Gril, ki na Ig ustvarja pod imenom everyday_breakfast_club
