Lešnikov puding za 4 osebe

lešnikov chia puding

Sestavine za 1 plast:

Sestavine za 2 plast:

Sestavine za 3 plast:

opcijsko 4 PLAST: dalgona coffee

Priprava:

  1. V ločeno posodo stresemo vse sestavine za prvo plast chia pudinga in premešamo.
  2. Nato vse sestavine za 2 plast dodamo v multipraktik in sestavine miksamo tako dolgo, da ne dobimo gostega in kompaktnega pudinga. Po potrebi lahko dodamo še nekaj tekočine.
  3. Zmes za prvo in drugo plast postavimo v hladilnik za vsaj 1 uro oz. tako dolgo, da se chia semena ne napihnejo in se ustvari kompakten puding.
  4. Nato v 4 steklene kozarčke enakomerno razporedimo najprej prvo  zmes in nato še drugo. Kot tretjo plast v vsak kozarček dodamo kremni lešnikov namaz in na vrh dodamo stepeno kavo (dalgona coffee) skupaj z nasekljanimi lešniki in čokolado.

PRIPRAVA DALGONA KAVE: Dalgona kavo ali stepeno kavo pripravimo tako, da v merilno posodo dodamo dve žlici vode, kave in eritiritola/sladkorja in z ročnim penilcem stepete kavo, da nastane smetani podobna zmes. Kavno “smetano” serviramo na vrh pudinga in uživamo!

Če želiš prejeti svojo BREZPLAČNO KNJIGO RECEPTOV v vrednosti 14,9€ + unikatno kodo za 20% POPUST NA CELOTEN PRVI NAKUP v naši trgovini, nam preko spodnjega obrazca posreduj svoje podatke.

Dober tek,

Recept je pripravila Neja Gril, ki na Ig ustvarja pod imenom everyday_breakfast_club

neja

Morda te zanima tudi