Proteinske palačinke

Proteinske palačinke so vedno dobra izbira za zdrav posladek, poleg tega da so dobrega okusa, so bogate z vsem nutrienti in hrustljavo slastne…

Sestavine za palačinke:

  • 80gr ovsenih kosmičev
  • 50ml mandljevega mleka
  • 1 jajce
  • 1/2 prašek za pecivo
  • 1 merica -30gr whey protein, okus vanilija
  • ščepec soli po želji

Postopek priprave:

Ovsene kosmiče prelijemo z toplim mandljevim mlekom in pustimo par minut. Potem v maso dodamo 1 jajce, whey, pol pecilnega praška, ter ščepec soli. Premešamo vse skupaj in pečemo palačinke na kokosovem olju in niski temperaturi (vsaka stran cca 1-2 min). Palačinka je pečena takrat ko se začnejo delat “balončki” na površini, jo obrnemo še na drugo stran in popečemo.

Sestavine za kremo z granolo in indijskimi oreščki :

Postopek priprave:

Pomešamo skupaj vse sestavine in namažemo palačinke.

Za dodatni užitek in hrustljasvost, palačinke posujemo z granolo s koščki bele čokolade in liofliziranimi jagodami.

Odličen recept za hitre, zdrave in nutritivno bogate proteinske palačinke. Visoka vsebnost beljakovin, zdravih maščob in kompleksnih ogljikovih-hidratov. Lahko jih spečemo za zajtrk in poskrbimo za visoko raven energije čez dan ali pa se razvajamo in se posladkamo po telovadbi.

Če želiš prejeti svojo BREZPLAČNO KNJIGO RECEPTOV, nam preko spodnjega obrazca posreduj svoje podatke.

Dober tek ,

Dražena

Dražena Kranjc – IFBB – Bikini fitnes tekmovalka, AFP- osebna trenerka ter prehranska svetovalka.

Za kakovostno življenje je ključnega pomena kaj vnašamo v naše telo. Na nas je vsakodnevna izbira, ali bomo poskrbeli da s hrano damo svojemu telesu energijo za vitalno življenje ali pa ga bomo obremenjevali ter zastrupljali, kar se bo odražalo na našem počutju ter izgledu.

Moja izbira je vedno – zdrav življenjski slog ter kvalitetna in nutritivno bogata prehrana. Zato bom s teboj delila super zdrave in super slastne recepte s katerimi bomo skupaj poskrbeli za odlično počutje in fit izgled.

Morda te zanima tudi