VIDEO: Z žogo nad celulit

trebušne mišice

Mlahava koža in celulit sta nadlogi, ki danes pestita veliko žensk. V nadaljevanju si lahko ogledate enostavne vaje na žogi, ki so namenjene prav tem področjem…

Veliko vas ima doma žogo za vadbo, vendar na njej vseeno bolj malo trenirate. Zakaj bi temu bilo tako? Spoznajmo nekaj preprostih vaj, ki vam bodo pomagale odgovoriti na to, kako delati z žogo za manj bolečin v križu, kako okrepiti zadnjico in jo oblikovati za prihajajoče poletje, ter kako doma najlažje učvrstiti zadnji del stegen, na katerem se navadno nabira nezaželjen celulit in mlahava koža?

Izvedba:

Vaje izvajamo počasi in kontrolirano.

1.vaja: na trebuhu ležimo na žogi in jo s telesom objamemo. S tem dosežemo, da se hrbtenica usloči. Za krepitev spodnjih hrbtnih mišic je potrebno krčenje le teh. krčimo jih tako, da iz začetnega položaja dvignemo telo kakor vidimo na posnetku. Ne silite hrbtenice v ekstremne položaje, ampak samo do tja kamor vam gibljivost dopušča. Roke imejte za glavo.

2.vaja: roke so na tleh ob telesu in nam dajejo oporo. Zadnjico dvignemo kolikor visoko se da visoko in jo v tem položaju zadržimo. S tem posredno krepimo mišice zadnjice. Pričnemo z vadbo za zadnji del stegen tako, da v kolenih krčimo noge in izvajamo kontroliran gib do popolnega iztega.

Ponovitve:

Priporočam za vsako 3 serije po 15 ponovitev in nato 60 sekundna pavza.

Dodatne vaje za oblikovanje zadnjice in stegen:

Začetniške enostavne vaje

Čvrsta stegna in zadnjica

Vaje za seksi in napeto zadnjico

Vitja Sikošek
Vitja Sikošek
Sem Vitja Sikošek, strokovnjak na področju Biosignature modulacije in treningov z utežmi. V zadnjih 25 letih sem pomagal več kot 1000 posameznikom pri preoblikovanju telesa ter izboljšanju zdravja in počutja. Svoje znanje redno izpopolnjujem na izobraževanjih, kar potrjuje tudi preko 15 pridobljenih certifikatov, med katerimi najbolj izstopata PICP (Poliquin performance specialist) nivo 2 in strokovnjak Biosignature modulacije nivo 2. Za več informacij o mojemu delu, kliknite tukaj.
Poliquin Performance Specialist
Poliquin Performance Specialist
ICANS

Morda te zanima tudi