Si za beljakovinski tiramisu? Nič manj slasten od pravega, le bolj dieten in z izbranimi sestavinami. Moraš poskusiti.
Sestavine za biskvit:
- 6 beljakov
- 3 žlice kokosove moke
- 3 žlice 100% rastlinskih beljakovin ali V-pro veganskih beljakovin čokolada
- 1,5 žlica kakava
- 150g lahkega kremnega sira (philadelphia)
- 1 pecilni prašek
Sestavine za vanilijevo kremo:
- 250g grškega jogurta ali skyra
- 2-3-merice Critical whey beljakovin ali Instant Whey Pro beljakovin-vanilija
+kava
Postopek priprave:
Beljake stepemo v sneg. V večji posodi zmešamo vse ostale sestavine. Ko so sestavine med seboj dobro premešane, jim postopoma primešamo stepen sneg iz beljakov. Maso vlijemo v namaščen pekač (ali obložen s peki papirjem) in pečemo 25 min na 170 stopinj celzija. Pečen biskvit vzamemo iz pečice in ga ohladimo.
Medtem skuhamo kavo, pripravimo kozarčke katere bomo napolnili z biskvitom in zmiksamo vanilijevo kremo. Kremo zmiksamo tako, da v večji posodi z električnim mešalnikom stepemo skyr oz. grški jogurt z vanilijevimi proteini. Za močnejši okus lahko dodamo še vanilijevo aromo.
Vzamemo pripravljene kozarčke. Dno kozarčkov enakomerno napolnimo z ohlajenim biskvitom. Biskvit prelijemo s kavo (količina po želji). Nato dodamo pripravljeno vanilijevo kremo in jo napolnimo to vrha kozarčka. Okrasimo s kavni zrni in kakavom.
Celotni recept razdeljen na 6 kozarčkov. 1 kozarček ima pribl. 130 cal. Od tega 3,5 g maščob, 3g OH in 20 g beljakovin.
Dober tek,
Lana
Recept je pripravila Lana Matjašič. Svojo strast do pečenja in kuhanja razkriva pod profilom Diabfit Lana. Diabfit Lana zato, ker je diabetik in kljub temu živi fit življenje. Z sladkorno boleznijo tipa 1 se uspešno spopada že 21 let in ji daje navdih, da bolezen povezuje z zdravim načinom prehranjevanja in gibanja. Obožuje šport, fitnes in gibanje na splošno. Želi živeti kar se da fit “sladkorno” življenje, zato ustvarja sladkorju prijazne recepte, se ukvarja s fitnesom in raziskuje vse o bolezni. Z veseljem deli recepte in nasvete o sladkorni bolezni, za katere upa, da vam bodo v pomoč in veselje.
Če želiš prejeti svojo BREZPLAČNO KNJIGO RECEPTOV, nam preko spodnjega obrazca posreduj svoje podatke.