Beljakovinski tiramisu (6kozarčkov)

beljakovinski tiramisu

Si za beljakovinski tiramisu? Nič manj slasten od pravega, le bolj dieten in z izbranimi sestavinami. Moraš poskusiti.

Sestavine za biskvit:

Sestavine za vanilijevo kremo:

+kava

Postopek priprave:

Beljake stepemo v sneg. V večji posodi zmešamo vse ostale sestavine. Ko so sestavine med seboj dobro premešane, jim postopoma primešamo stepen sneg iz beljakov. Maso vlijemo v namaščen pekač (ali obložen s peki papirjem) in pečemo 25 min na 170 stopinj celzija. Pečen biskvit vzamemo iz pečice in ga ohladimo.

Medtem skuhamo kavo, pripravimo kozarčke katere bomo napolnili z biskvitom in zmiksamo vanilijevo kremo. Kremo zmiksamo tako, da v večji posodi z električnim mešalnikom stepemo skyr oz. grški jogurt z vanilijevimi proteini. Za močnejši okus lahko dodamo še vanilijevo aromo.

Vzamemo pripravljene kozarčke. Dno kozarčkov enakomerno napolnimo z ohlajenim biskvitom. Biskvit prelijemo s kavo (količina po želji). Nato dodamo pripravljeno vanilijevo kremo in jo napolnimo to vrha kozarčka. Okrasimo s kavni zrni in kakavom.

Celotni recept razdeljen na 6 kozarčkov. 1 kozarček ima pribl. 130 cal. Od tega 3,5 g maščob, 3g OH in 20 g beljakovin.

Dober tek,

Lana

Čokoladni energijski keksi (10 keksov) 2

Recept je pripravila Lana Matjašič. Svojo strast do pečenja in kuhanja razkriva pod profilom Diabfit Lana. Diabfit Lana zato, ker je diabetik in kljub temu živi fit življenje. Z sladkorno boleznijo tipa 1 se uspešno spopada že 21 let in ji daje navdih, da bolezen povezuje z zdravim načinom prehranjevanja in gibanja. Obožuje šport, fitnes in gibanje na splošno. Želi živeti kar se da fit “sladkorno” življenje, zato ustvarja sladkorju prijazne recepte, se ukvarja s fitnesom in raziskuje vse o bolezni. Z veseljem deli recepte in nasvete o sladkorni bolezni, za katere upa, da vam bodo v pomoč in veselje.

Če želiš prejeti svojo BREZPLAČNO KNJIGO RECEPTOV, nam preko spodnjega obrazca posreduj svoje podatke.

Morda te zanima tudi