Čoko-koko kroglice

Čoko-koko kroglice, slastne in enostavne za pripravo s samimi dobrimi sestavinami. Poznaš tisti občutek, ko ti “pade sladkor” in bi nekaj dobrega in sladkega in takoj seveda. In takrat  seveda zgrabiš prvo sladkarijo, ki jo imaš pri roki. Čez pol ure pa ti je že žal in imaš slabo vest. Da boš pripravljen-a na drugič, ko te spet “prime” in si boš zaželela nekaj dobrega, preizkusi spodnji recept, ki je res super enostaven in hiter za pripravo. Pripraviš ga lahko tudi, za prijatelje in obiske. Verjemi, da bo vtis čisto drugačen, kot če jim ponudiš škatlo keksoz iz trgovine.

Sestavine:

  • 2 zreli banani
  • 1 kozarec granole s čokolado in mandlji
  • 1 žlica zdrobljenih lešnikov
  • 1 žlica rozin
  • 1 žlica kokosovih lističev

Postopek priprave:

Banani olupimo in z vilico pretlačimo tako, da nastane gladka zmes. Dodamo vse ostale sestavine in dobro premešamo. Če se masa težko gnete dodamo še malo kokosovega mleka (lahko tudi drugo). Z rokami oblikujemo kroglice in jih pečemo v pečici na 180 stopinj. Po približno 25 minutah se že lahko sladkamo z zelo preprostimi a slastnimi kroglicami. Čoko-koko kroglice bodo navdušile tudi tiste malo bolj zahtevne sladokusce, pripraviš si jih lahko tudi za vmesni obrok ali kadar si na poti.

Dober tek,

Recept je pripravila Nives Jakopič, ambasadorka VITJA.SI, inštruktorica fitnesa, prehranska svetovalka in velika oboževalka zdrave prehrane.

Če želiš prejeti svojo BREZPLAČNO KNJIGO RECEPTOV, nam preko spodnjega obrazca posreduj svoje podatke.

Morda te zanima tudi