Čokolino

beljakovinski čokolino

Kdo izmed nas ne pozna čokolina?

Skoraj vsi smo ga jedli kot otroci, nekateri ga jedo skupaj s svojimi otroki.

Ob čokolinu vsi postanemo nekako nostalgični, lahko bi ga imenovali hrana naše mladosti.

Kaj pa če ti povem, da si ga lahko pripraviš sam-a v bolj zdravi različici? Priprava ti ne bo vzela več kot dobro minuto. Verjetno te zanima okus. Posebnost je, da je popolnoma brez laktoze in kakršnihkoli primesi mlečnega ali živalskega izvora. Je pa zaradi VEGAN PRO izjemno dobrega okusa in teksture. (Navadno so rastlinski proteini res slabega okusa, ti pa so TOP)

Njam. Mehka, gosta tekstura in čokoladno oreškast okus.

In kaj  potrebuješ za pripravo zdravega čokolina?

Sestavine:

 

Priprava:

Vse sestavine zmešaš v električnem mešalniku. Zmes preliješ v servirno posodo in počakaš eno minuto, da se semena indijskega trpotca napijejo. Ko je zmes dovolj gosta, je čokolino pripravljen.

Čokolino lahko potresemo z drobljenimi lešniki ali kakšnimi drugimi oreščki.

Dober tek,

Lana

Recept je pripravila Lana Matjašič. Svojo strast do pečenja in kuhanja razkriva pod profilom Diabfit Lana. Diabfit Lana zato, ker je diabetik in kljub temu živi fit življenje. Z sladkorno boleznijo tipa 1 se uspešno spopada že 21 let in ji daje navdih, da bolezen povezuje z zdravim načinom prehranjevanja in gibanja. Obožuje šport, fitnes in gibanje na splošno. Želi živeti kar se da fit “sladkorno” življenje, zato ustvarja sladkorju prijazne recepte, se ukvarja s fitnesom in raziskuje vse o bolezni. Z veseljem deli recepte in nasvete o sladkorni bolezni, za katere upa, da vam bodo v pomoč in veselje.

Če želiš prejeti svojo BREZPLAČNO KNJIGO RECEPTOV, nam preko spodnjega obrazca posreduj svoje podatke.

Morda te zanima tudi